menu Home
AndorraGeneralPólitica

El creixement urbanístic sostenible: objectiu prioritari a la campanya d’Ordino

Ràdio Valira | 4 de desembre de 2023

L’Auditori Nacional s’ha convertit aquest diumenge en el punt escollit per a l’enganxada de cartells de les dues candidatures territorials que es presenten a les eleccions a Ordino. Un gest que ha donat el tret de sortida oficial a la campanya electoral. La primera candidatura que ha desvetllat les seves pancartes ha estat Units per Ordino. Ho han fet a les 12 hores del migdia tot desplegant uns cartells amb l’eslògan “Vota’ns”. Ja de cara a la tarda, pels volts de les 16 hores, ha estat el torn de la candidatura Acció Comunal d’Ordino + Demòcrates, que ha presentat els seus cartells amb el missatge “Fem parròquia”.

El cap de llista d’Units per Ordino, Enric Dolsa, ha aprofitat per a recordar durant la seva intervenció els tres punts més destacats del programa electoral: el control del creixement urbanístic a Ordino, el posicionament en contra de la construcció del laboratori de Grífols i la creació d’habitatge social a la parròquia. “En el nostre programa portem planificat fer, com a mínim, 200 habitatges socials durant els pròxims quatre anys” ha assenyalat Dolsa. Per la seva banda, la cap de llista d’ACO + DA, Maria del Mar Coma, ha destacat el creixement urbanístic tenint en compte la sostenibilitat i el centre sociosanitari com a principals eixos. “Ens han reconegut com a Reserva de la Biosfera i com a Best Tourism Village. Crec que hem de conservar tots aquests guardons i, per tant, hem de vetllar per un creixement sostenible” ha assegurat Coma mentre assegurava que treballarà conjuntament amb els ciutadans per tirar endavant el nou pla d’urbanisme.

Dolsa ha volgut deixar clar que no s’identifica amb el concepte ‘anti Grífols’. “El fet que ens mostrem contraris a la construcció del laboratori és a favor del benestar social la nostra parròquia i del país en general” ha insistit Dolsa. A més, el cap de llista s’ha mostrat de nou preocupat pel turisme i per com aquest es podria veure afectat davant d’un hipotètic accident al laboratori. “Si mai passa alguna cosa els turistes no tornaran a pujar” ha plantejat el cap de llista d’Units per Ordino mentre afegia que “si ho volen fer a Barcelona, em sembla genial, perquè allà tenen molta indústria i no viuen del turisme”. Amb relació a aquest tema, Coma no s’ha volgut avançar a opinar sobre una qüestió que, a parer seu, “no forma part de la gestió de la parròquia” sinó que “és un element de Govern”. En aquest sentit, la cap de llista d’ACO + DA ha recordat que “és un projecte que s’ha de redefinir” i que “no val la pena perdre temps discutint sobre un tema que encara no s’ha acceptat a la parròquia”.

Els caps de llista de les dues candidatures han comparegut a l’acte acompanyats de la resta de candidats. En el cas de la candidatura d’ACO + DA, també hi han fet acte de presència el cap de Govern, Xavier Espot, i l’exministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play