menu Home
AndorraGeneralSuccessos

Detingut un jove que conduïa amb el permís retirat i sota els efectes de l’alcohol i les drogues després d’una persecució policial

Ràdio Valira | 4 de desembre de 2023

La policia ha detingut aquest cap de setmana un jove de 22 anys com a presumpte autor de delictes contra la seguretat col·lectiva, la salut pública, l’administració de justícia i la funció pública.

Segons s’explica des del cos, agents que estaven fent prevenció prop d’un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella la matinada de dissabte van reconèixer el noi, que conduïa un cotxe quan té el permís retirat per ordre judicial. Li van fer senyals lluminosos perquè s’aturés, però el conductor en va fer cas omís i va accelerar fugint a gran velocitat.

Es va iniciar llavors una persecució per l’avinguda Tarragona, l’avinguda de la Borda Nova i el carrer Terravella, en una zona amb doble revolt i canvi de rasant, on el jove va envair el carril contrari, va impactar contra un vehicle que estava aparcat i va continuar la marxa a tota velocitat de nou per l’avinguda Tarragona. No va reduir en cap cruïlla, rotonda ni pas de vianants i, finalment, va perdre el control del cotxe a la rotonda del km 0, on va xocar contra la barrera protectora i un arbre. Després de l’accident, el conductor va sortir del vehicle i va intentar fugir corrents, però els policies el van controlar i detenir.

Se’l va trobar en possessió d’un gram de cocaïna i va donar positiu en drogues al volant i també en alcoholèmia, amb una taxa d’1,65. Viatjava amb dues persones més que van resultar il·leses.

També per positiu en tòxics després d’un aparatós accident amb danys materials a la CG2, a l’altura del rocòdrom de Canillo, va ser arrestat divendres a la tarda un home de 25 anys. Circulava en sentit ascendent quan va impactar amb el lateral i part frontal esquerra del vehicle contra la protecció de formigó que divideix la via.

Durant el cap de setmana, la policia va detenir tres homes més per positius d’alcoholèmia. A un d’ells, de 35 anys, se’l va controlar quan es disposava a entrar en un aparcament després de rebre un avís indicant que podria estar conduint sota els efectes de l’alcohol. Abans de fer-se la prova, va començar a insistir a aparcar el vehicle i, quan els agents li van dir que no era possible a menys que donés un resultat negatiu, es va sotmetre al control d’alcoholèmia de manera errònia i després va arrencar desobeint les indicacions dels policies i accelerant cap a l’interior del pàrquing. Se’l va controlar de nou i se’l va traslladar al despatx central, on se’l va tornar a sotmetre a la prova d’alcoholèmia, amb un positiu d’1,82. L’home també va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública.

A banda, dos homes més, un de 37 anys i un altre, de 27 i no resident, van ser detinguts amb taxes d’1,64 i 1,52.

Pel que fa a delictes contra la salut pública, la policia va detenir dissabte al migdia a la frontera del riu Runer un home, de 23 anys i no resident, amb 0,5 grams de cocaïna. Dues hores més tard, van arrestar en el mateix punt un altre home, de 45 anys i no resident, amb 4,8 grams de cocaïna que, a més, va donar positiu a la prova de tòxics al volant.

D’altra banda, els darrers dies la policia ha detingut un home de 29 anys i una dona, de 26, com a presumptes autors de delictes contra la integritat física i moral. Els agents van ser requerits en un edifici d’Encamp quan la dona estava demanant auxili. La parella s’havia agredit mútuament al domicili.

Finalment, un home de 24 anys va ser detingut com a presumpte autor de delictes contra la funció pública i contra l’honor quan, durant una intervenció de la policia a la via pública, no parava d’apropar-se als agents impedint que fessin la seva feina. Tot i que els policies li van demanar que marxés per deixar-los treballar, va continuar desobeint, s’hi va encarar i els va insultar. Es va resistir amb força a la detenció i, un cop dins el vehicle policial, va començar a donar cops de cap i de peu al vidre. Es trobava en un fort estat d’embriaguesa.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play