menu Home
AndorraPóliticaSocietat

El salari medià creix un 6,3% respecte a un any enrere

Ràdio Valira | 21 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El nombre d’assalariats del mes de juny se situa en 41.338 persones, un 3,7% respecte més respecte al mes de juny de l’any passat, segons les dades avançades fetes públiques aquest dilluns per Estadística. Aquestes dades també indiquen que la massa salarial se situa en 100,99 milions d’euros, un 7,8% més que un any enrere. Pel que fa al salari mitjà és de 2.442,99 euros, mentre que el medià se situa en els 1.939,31 euros. Aquestes xifres suposen unes variacions del 4% idel 6,3% més, respectivament.

Estadística també ha fet públiques les dades semidefinitives del mes de maig i així tenim que el nombre total d’assalariats era de 40.553 persones, el que representa una variació del 4,3% més respecte al mateix mes de l’any anterior, en què hi va haver 38.867 persones. L’increment més destacat del nombre d’assalariats, comparat amb el mateix mes de l’any passat, es dona en el sector d’educació amb un 9,6% més. El sector que presenta un decrement més destacat en el nombre d’assalariats és el financer amb un 4,5% menys.

La mitjana d’assalariats, d’acord amb les dades acumulades de gener a maig , és de 44.527 persones, un 6,2% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és hoteleria, amb un 11,5% més. En canvi, sistema financer cau un 2,8%.

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana d’assalariats és de 42.778 persones, un 6,6% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és hoteleria, amb un 15,5% més. En canvi, els sectors que presenten un decrement més destacat són sistema Financer i Llars que ocupen personal domèstic, ambdós amb un 2,5% menys.

D’altra banda, cal destacar que la massa salarial total del mes de maigés de 97,26 milions d’euros. La variació és positiva, d’un 10,5%, respecte al mateix mes de l’any anterior.
El sector que presenta una variació positiva més destacable és altres activitats socials i serveis personals, amb un 22,7% més. En canvi, l’únic sector que presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior és sistema Financer, amb un 2,7% menys.

D’acord amb les dades acumulades de gener a maig, la mitjana mensual de la massa salarial és de 106,62 milions d’euros, equivalent a un increment del 12,6% respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és transports i comunicacions amb un 18,6% més. En canvi, cap sector presenta un decrement respecte al període anterior.

D’acord amb les dades recollides al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana mensual de la massa salarial és de 101,21 milions d’euros, equivalent a una variació del 12,1% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és hoteleria, amb un 21,4% més. Cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període anterior.

El salari mitjà total declarat a la CASS per al mes de maig és de 2.398,46 euros, un 5,9% més respecte al mateix mes de l’any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb un 14,9%. Per altra banda, cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix mes de l’any anterior.

D’acord amb les dades acumulades de gener a maig, el salari mitjà s’ha situat en 2.394,47 euros, equivalent a una variació del 6% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb un 10,7% més ino es registren variacions negatives.

D’acord amb les dades acumulades durant els darrers dotze mesos, el salari mitjà s’ha situat en 2.365,97 euros, un 5,2% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta una variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 7,9% més.

Quant al salari medià, és de 1.964,42 euros, és a dir, un 8% més respecte al mateix mes de l’any anterior. El sector que presenta una variació positiva més remarcable és educació, amb un 12,2% més.

La mitjana del salari medià, d’acord amb les dades acumulades de gener a maig, és de 1.910,96 euros, un 7,3% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials, amb un 11,7% més.

I, segons les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana del salari medià és de 1.871,23 euros, un 5,5% més. Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials és el sector que més creix,amb un 9,7% més.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play