menu Home
AndorraPólitica

AM.- El comú d’Andorra la Vella convoca un concurs perquè les fonts de colors tinguin música nacional

Ràdio Valira | 8 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El comú d’Andorra la Vella ha decidit convocar un concurs destinat a músics andorrans perquè les fonts de llums i colors de la Rotonda incloguin una cançó d’artistes nacionals. Aquesta peça es podrà escoltar a partir de la campanya de Nadal. Una altra de les novetats anunciada aquest dimarts pel cònsol menor, Miquel Canturri, és que a partir de l’11 de setembre només hi haurà un passi a les 20.30 hores els divendres, dissabtes i festius. A més, la primera de les cançons que sona ara com ara, el ‘Canon’ de Pachelbel, serà substituïda pel ‘Viva la vida’ de Coldplay. Tot i que no tenen quantificat el total de persones que han pogut gaudir de l’espectacle, Canturri ha destacat que el que convoca més gent, el de les deu de la nit, suma una mitjana de 400 persones diàries.

Canturri ha detallat que el concurs compta amb un premi de 3.000 euros i que s’hi podran presentar tant solistes com grups andorrans. La peça ha de ser d’una durada màxima de tres minuts i mig i sense lletra, només amb música. Les cançons es podran presentar entre el 10 d’agost i l’11 d’octubre i un jurat integrat per consellers comunals (de la majoria i de l’oposició), per dos professors de l’Institut de Música i un músic professional triaran la guanyadora, que es podrà escoltar durant la campanya de Nadal, entre el 24 de novembre i el 10 de març. Els drets de la peça, ha detallat Canturri, seran del comú.

Aquesta no serà, tal com s’ha comentat, l’única novetat d’aquestes fonts de llums i colors. Així, és previst que a partir de l’11 de setembre s’estreni el nou horari de tardor-hivern, que inclou un sol passi a les 20.30 hores els divendres, dissabtes i festius. Canturri ha recordat que aquest canvi d’horari ja el tenien “al cap” quan es van inaugurar les fonts, ja que cal fer “l’espectacle quan es fa fosc”, i a partir del setembre cap a aquesta hora ja es fa de nit. Des del comú també es creu que fer-ho en cap de setmana és “suficient”. Canturri ha comentat que hi ha hagut “algun veí, no molts, que s’ha queixat” i considera que amb aquest canvi d’horari també es contribuirà a “tranquil·litzar-ho tot” i evitar les molèsties al “veí que s’ha queixat”. Tal com s’ha indicat, serà també a partir d’aquesta data que el ‘Canon’ de Pachelbel es canviarà per la música de Coldplay i ara el comú analitza amb un despatx d’advocats especialitzat els drets d’autor que caldrà pagar tot i que el cònsol menor ha destacat que “no és un cost molt elevat”. L’empresa que gestiona les fonts, Fluidra, farà les adaptacions perquè les llums i l’aigua s’adeqüin a la nova música per oferir “un espectacle nou completament”.

I ja de cara a Nadal és previst que a banda de la música andorrana també es pugui escoltar algun tema nadalenc. En aquest sentit, el cònsol menor ha recordat que la intenció de la corporació comunal és anar fent canvis periòdicament i que els que es facin aquest hivern es mantindran fins a setmana santa.

D’altra banda, i qüestionat sobre l’acceptació d’aquest nou atractiu turístic, Canturri ha destacat que han fet “una mica de quantificació” del primer dels passis, el de les deu, que és el que concentra més gent i han calculat que congrega unes 400 persones diàries.

ANA

 
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play