menu Home
AndorraSocietat

Els banders constaten la presència d’un os al país

Ràdio Valira | 23 de maig de 2023

Andorra la Vella.- El Cos de Banders ha constatat la presència d’un os en territori andorrà pel rastre de les petjades sobre la neu i al fang. Els primers indicis es van localitzar aquest passat diumenge al migdia, moment en què es va activar el protocol de seguiment de l’os, tal com marca el procediment intern del cos.

D’aquesta manera, i en primera instància, el protocol estableix la necessitat de fer un seguiment del recorregut que pugui fer l’os, per recercar indicis que permetin identificar-lo. En aquesta primera fase no s’ha pogut identificar, però els rastres deixats pel mamífer evidencien que va recórrer la zona d’Envalira, el Maià i Incles. Aquesta mateixa fase de recerca, també ha permès constatar petjades a la Coma de Ransol que estableixen la direcció de l’os cap a França.

El protocol segueix activat, i tal com estipula, s’ha informat degudament als ramaders de la zona perquè tinguin constància de la situació. En aquesta fase d’informació, s’ha constatat que el bestiar de renda roman segur. Així mateix, també s’ha informat les autoritats dels països veïns per informar-los de la situació.

Els banders continuen el seguiment de l’os fins a assegurar que l’animal ha finalitzat la seva estada a Andorra, informen des del Govern. En aquest mateix sentit, s’afegeix que la gran activitat humana al medi natural que hi ha a Andorra, evita que el mamífer es quedi instal·lat de forma permanent i que, de forma general, l’animal es desplaça durant la nit per evitar l’activitat humana.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play