menu Home
Andorra

Èxit absolut de les Falles de València a Andorra la Vella

Ràdio Valira | 17 d'abril de 2023

Andorra la Vella.- L’aterratge per segon any de les Falles de València a Andorra la Vella ha estat un èxit absolut. Així ho han manifestat el cònsol major de la capital, David Astrié, i el president de l’entitat Fallers pel món, José Enrique Amores, qui han celebrat la gran afluència de valencians i andorrans i el desenvolupament de tots els actes programats al llarg del cap de setmana. “Ha estat un cap de setmana ple d’activitats populars, als carrers hem vist que hi ha color, alegria i música i tenir els carrers d’Andorra la Vella plens de gom a gom és una satisfacció”, ha asseverat el mandatari, assenyalant que els àpats populars han tingut una gran participació i s’han arribat a repartir 2.400 racions de fideuà i 2.700 de paella.

Astrié ha fet el punt sobre la simbologia de la falla d’Andorra la Vella, remarcant el caràcter humorístic i la presència de monuments i espais emblemàtics de la parròquia, com les estàtues dels pensadors, el pont de París i una picada d’ullet al projecte del telefèric del Pic de Carroi. “Les falles són això, fer una mica de sàtira d’algunes coses que han passat durant l’any”, ha dit. El cònsol també ha destacat l’èxit de convocatòria que ha tingut aquest diumenge la mascletà i ha remarcat que “no tenia res a envejar a la de València, fins i tot el tonatge d’explosius era igual o superior”.

La celebració de les Falles de València a Andorra la Vella també ha tingut un gran impacte econòmic per la parròquia amb un ple total als establiments hotelers de la capital i en algunes de les parròquies limítrofs. “Les dades canten i això per un mes d’abril on, en teoria, comença la temporada baixa, que hi hagi caps de setmana que estiguin de gom a gom, com ha estat el cas, crec que ens hem de felicitar tots”, ha exposat. I ha posat en relleu les sinergies creades entre ambdós territoris, les quals han impulsat la cohesió social i cultural entre Andorra i València.

Per la seva banda, Amores ha lloat la gran afluència de participació de ciutadans valencians a la celebració, destacant que quan es va anunciar la ciutat que acolliria l’esdeveniment es van esgotar les entrades en quinze dies. “Els valencians són molt amants d’Andorra la Vella, som uns turistes molt fidels”, ha recalcat, tot recordant que fins al Principat s’han desplaçat prop de 3.000 persones.

En relació amb la possibilitat que les Falles de València tornin a la capital, Astrié i Amores no han tancat la porta a una nova celebració, però han manifestat que encara és “prematur” i que la dinàmica de Fallers pel món és traslladar la festivitat a ciutats diferents cada any.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play