menu Home
Pólitica

DEMÒCRATES GUANYA PER MAJORIA ABSOLUTA LES ELECCIONS A ANDORRA

Ràdio Valira | 3 d'abril de 2023

La coalició entre Demòcrates per Andorra i Ciutadans Compromesos ha guanyat les eleccions generals d’Andorra d’aquest diumenge amb una majoria absoluta de 16 conselleres i consellers generals. El partit s’ha imposat a totes les parròquies excepte a Sant Julià de Lòria, on la victòria ha estat per a una de les noves formacions d’aquests comicis, Concòrdia, que ha irromput amb força i es convertirà en el principal partit de l’oposició amb cinc representants. La coalició de socialdemòcrates i progressistes ha caigut al tercer lloc amb 3 consellers, els mateixos que la també nova formació Andorra Endavant, mentre que Acció n’ha obtingut un.

D’aquesta manera, l’actual cap de Govern, Xavier Espot, podrà governar durant quatre anys més en el seu segon i darrer mandat. Podrà prescindir d’entrada de Liberals, que queden fora del Consell General.

Espot ha destacat que hagin aconseguit una majoria “folgada i àmplia” i s’ha compromès a treballar “incansablement” pels reptes que té al davant el país entre els quals ha assenyalat l’habitatge, el poder adquisitiu, la reforma de les pensions o l’encaix a la UE. També ha felicitat Concòrdia pels resultats obtinguts i ha destacat que espera “poder treballar plegats” perquè tenen, assegura, “visions i fulls de ruta compartits en molts aspectes”. El partit liderat per Cerni Escalé ha obtingut 4.000 vots i s’han compromès a fer “una oposició constructiva”.

La participació ha sigut del 67%, un punt i mig menys que fa quatre anys. Han votat 20.000 electors, un 30% de manera anticipada, la xifra més alta registrada mai.


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play