menu Home
Andorra

Nadal i Coopalsa lamenten que el Govern hagi fet públiques les noves tarifes abans de consensuar-les

Ràdio Valira | 26 de gener de 2023

Andorra la Vella.- Autocars Nadal i l’UTE Coopalsa, les dues companyies concessionàries de les línies de transport nacional regular de viatgers, volen manifestar la seva sorpresa davant l’anunci unilateral per part del Govern del preu del nou abonament resident, que entrarà en vigor el primer de febrer.

En paraules del gerent de Coopalsa, Gabriel Dallerès, “més enllà de la proposta del ministeri, que esperem poder valorar un cop se’ns faci arribar, lamentem profundament la manca de respecte i rigor amb què es treballen i es comuniquen les decisions que afecten les dues empreses concessionàries del transport públic de viatgers”.

Les dues companyies van ser convocades ara fa uns dies pel ministeri de Presidència, Economia i Empresa per consensuar aquest nou càlcul tarifari en una reunió que hauria de tenir lloc aquest divendres, 27 de gener. Una reunió en la qual les dues empreses esperaven escoltar la proposta del ministeri que encapçala Jordi Gallardo. La proposta, però, es va fer pública per sorpresa aquest dimecres en roda de premsa.

Per la seva banda, Bartumeu Gabriel, gerent d’Autocars Nadal, considera que “una vegada més, no només no s’ha consensuat res, sinó que ni tan sols s’ha informat les empreses abans de fer-ho públic”.

Les dues companyies asseguren que sempre s’han mostrat disposades a col·laborar i han fet i estan fent molts esforços perquè la política de foment del transport públic arribi a bon port: ampliant la plantilla i la flota i per trobar personal qualificat en un context complicat.

Les companyies -que no discuteixen la voluntat del Govern de fer un canvi tarifari- esperen poder conèixer el detall de la proposta en la reunió de demà i poder incidir-hi amb el suport de tècnics experts en cas de no compartir els criteris o càlculs que ahir es van presentar de manera unilateral.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play