menu Home
AndorraSocietat

CM.- El termini per sol·licitar el ‘xec calefacció’, de l’1 de desembre al 31 de gener del 2023

Ràdio Valira | 24 de novembre de 2022

Andorra la Vella.- Les unitats familiars que desitgin sol·licitar el ‘xec calefacció’ que atorga el Govern per tal d’ajudar a les famílies a fer front al pagament de les despeses derivades de la calefacció durant l’hivern ho podran fer a partir d’aquest 1 de desembre i fins al 31 de gener del 2023. Així ho ha anunciat aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, després d’enumerar les condicions i requisits que hauran de complir els sol·licitants per tal de rebre l’ajuda. El ministre ha recordat que es tracta d’una prestació de 150 euros que s’atorgarà per unitat familiar i no per persona individual.

D’aquesta manera, per tal d’accedir al xec caldrà que les persones disposin de la residència legal i efectiva al país i que acreditin un mínim de tres anys de residència. Els ingressos dels sol·licitants hauran de ser d’1,3 vegades el LECS, la mateixa fórmula que s’empra en les partides destinades a l’ajut a l’habitatge. A més, Jover ha apuntat que aquelles unitats familiars que tinguin cert patrimoni no podran accedir a la prestació malgrat que en un determinat moment tinguin les rendes més baixes.

Tampoc podran beneficiar-se del xec les persones que en el seu lloguer tinguin inclosa la calefacció, sempre que la variació no hagi patit un canvi molt significatiu. “Si el propietari no ha traslladat aquesta inflació dels productes energètics al preu del lloguer, la família no s’haurà vist afectada i no se li donarà l’ajut”, ha puntualitzat el ministre.

A l’hora de fer el pagament per part del Govern, Jover ha posat en relleu que “hem intentat ser el màxim de flexibles possible”. Així, el pagament de cada ‘xec calefacció’ es farà de manera única i prioritàriament per la via de la transferència. Per agilitzar el procés, es posarà en marxa una plataforma telemàtica on hauran d’acudir els sol·licitants per omplir un formulari que s’ha dissenyat perquè sigui fàcil i ràpid de fer.

Per aquelles persones que no estiguin familiaritzades amb les noves tecnologies, s’obrirà la possibilitat que la ciutadania es pugui adreçar al Servei de Tràmits o al servei d’atenció immediata del ministeri d’Afers Socials. Tanmateix, totes les llars que ja siguin beneficiàries d’una prestació per fills a càrrec o de qualsevol ajut econòmic, no hauran de formalitzar la sol·licitud, ja que la transferència bancària es farà de forma automàtica.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play