menu Home
AndorraSocietat

S’estrena una cabana heliportable per als vaquers de la vall del Madriu-Perafita-Claror

Ingrid Monreal | 11 d'octubre de 2024

El Govern ha incorporat una nova cabana heliportable per oferir més comoditat als vaquers que treballen a les zones d’alta muntanya del país, en particular a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Aquesta nova instal·lació té com a objectiu facilitar les condicions del vaquer que vigila la vacada i eugassada procedent de Sant Julià de Lòria, permetent-li disposar d’un espai adequat en una zona on només es pot accedir a peu durant els mesos de pastura.

Amb aquesta iniciativa, el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia fa un pas més per garantir el relleu generacional en el sector primari, fomentant l’interès per les professions de vaquer i pastor. El ministre Guillem Casal ha destacat que la cabana ha estat dissenyada per integrar-se de manera sostenible a l’entorn natural i està equipada amb dos llits, un fogonet, una nevera i una taula amb un banc.

“La cabana ens permet donar suport als vaquers que han de passar dies a alta muntanya controlant el bestiar i, a més, el fet que sigui transportable ens permet donar servei a més d’un vaquer o a un mateix vaquer que s’hagi d’ubicar en diferents indrets al llarg de l’estiu, com és justament el cas del vaquer que guarda la vacada que pastura a la Vall del Madriu-Perafita-Claror”, ha explicat Casal.

La construcció de la cabana ha estat encarregada a una associació francesa que promou la inserció laboral de joves amb dificultats i està especialitzada en la producció d’equipaments de muntanya fets de fusta. El cost de la cabana ha estat de gairebé 19.000 euros i es preveu que s’ubiqui primer a Caborreu, abans de moure-la a altres zones de pastura quan el bestiar torni a la vall passada la temporada d’hivern.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play