menu Home
AndorraSocietat

El primer mes del bus nocturn tanca amb una mitjana de 200 viatges diaris

Ingrid Monreal | 4 d'octubre de 2024

El primer mes de funcionament de l’ampliació del servei de transport públic nocturn s’ha tancat amb una mitjana de 200 usuaris al dia. Es tracta d’una xifra que des de la secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, valoren molt satisfactòriament, demostra una bona acceptació i rebuda per part dels usuaris.

Així, entre setmana, de diumenge a dijous la mitjana se situa en els 131 viatges al dia mentre que els caps de setmana la xifra s’eleva als 386, amb la qual cosa s’arriba a una mitjana de 200 usuaris al dia setmanals. D’aquesta manera, el mes de setembre es tanca amb 6.000 viatges fets, tal com ha anunciat el secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, David Forné, detallant les xifres del bus nocturn.

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat, David Forné, l’ampliació del servei de bus nocturn s’ha ampliat amb tres línies, la primera de les quals cobreix la connexió entre la vall central i Sant Julià de Lòria, la segona que uneix Andorra la Vella amb Canillo i la tercera que fa la connexió amb Arinsal i Canillo.

En el primer dels serveis es registra una mitjana diària de 26 passatges, en el segon de 65 i en el tercer de 39. Un cop passat aquest mes, Forné ha assegurat que no s’han registrat massa crítiques ni aspectes negatius constatats pels usuaris, amb la qual cosa es considera que el servei atén la demanda i els recursos públics s’ajusten al que es necessita. De totes maneres, ha manifestat que estaran “atents” i que seran “reactius al que pugui anar succeint”, per mirar d’adaptar el servei a la necessitat de la ciutadania.

En aquest sentit, i a preguntes dels mitjans de comunicació, ha manifestat que pel que fa a la possibilitat de posar en marxa un bus nocturn al Pas de la Casa, ara com ara s’està recopilant informació per saber com i quan es podria posar en marxa aquest servei.

El secretari d’Estat de Transport ha recordat que entre el 2020 i el 2024, gràcies a les mesures impulsades per l’executiu per promoure el transport públic, el volum d’usuaris s’ha triplicat, , passant dels 2,3 milions de viatges a l’any als 7,3 registrats entre el mes de setembre del 2023 i el del 2024.

De fet, la xifra de validacions s’ha vist incrementada un 19%. Això, ha defensat que té una repercussió directa en el poder adquisitiu de la ciutadania, que no ha de destinar recursos al vehicle i els costos associats i a més té efectes positius sobre la mobilitat, ja que s’ha aconseguit que hi hagi 5.000 vehicles menys al dia a la carretera, i per tant beneficis mediambientals.

Pel que fa al bus de la Seu d’Urgell, que ara fa tot just un any va ser objecte d’un reforç Forné ha detallat que l’increment d’usuaris respecte de l’any anterior se situa en el 60%, i que si es comparen amb el 2021 l’augment és del 80%. “Es tracta d’un servei que va creixent mes rere mes” intentant “captar nous usuaris”, amb la qual cosa “a poc a poc es va consolidant” arribant a unes xifres d’uns 600 usuaris al dia.

Per últim, i qüestionat sobre el transport segregat, ha manifestat que ja tenen sobre la taula una primera proposta i que properament espera poder-se reunir amb els comuns per estudiar amb ells els traçats i els espais reservats.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play