menu Home
Societat

‘Cuinem el futur d’Andorra la Vella’, la nova iniciativa per impulsar els restaurants de la capital

Ingrid Monreal | 21 de gener de 2025

Sota el lema ‘Cuinem el futur d’Andorra la Vella’, el comú d’Andorra la Vella i la Fundació Alícia han posat en marxa un projecte per traçar un full de ruta que impulsi el sector de la restauració a la parròquia. Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins del projecte ‘El comerç és capital’, busca reforçar la cohesió entre els 300 establiments de restauració locals i establir una estratègia que promogui una imatge comuna: que a Andorra la Vella es menja bé.

El cònsol major, Sergi González, ha subratllat que l’objectiu principal és crear una plataforma perquè el sector treballi conjuntament, fomentant la col·laboració i generant sinergies. Segons ha destacat, el projecte arrenca sense directrius prèvies per part del comú, ja que es vol que siguin els restauradors els qui defineixin les necessitats i propostes.

La Fundació Alícia, especialitzada en la promoció d’una alimentació més saludable, sostenible i saborosa, liderarà el procés. La seva directora científica, Elena Roura, ha explicat que la metodologia inclou grups de discussió per identificar necessitats específiques i desenvolupar iniciatives consensuades amb els restauradors. Des de l’entitat han treballat amb diferents regions on s’ha definit un full de ruta com el que es vol establir a Andorra la Vella i Roura ha posat l’exemple de Lloret de Mar i el Pallars Jussà.

El treball, que ja ha passat per una fase inicial de diagnòstic, s’intensificarà a partir del febrer amb les trobades sectorials, i els resultats es presentaran a l’abril. Aquestes conclusions establiran el full de ruta amb les accions i recursos necessaris per potenciar la restauració de la parròquia. Segons González, les primeres accions podrien començar ja aquest any, possiblement després de l’estiu, coincidint amb la temporada baixa.

Un dels temes que s’ha destacat durant les primeres reunions amb els restauradors és la dificultat per trobar personal qualificat, així com la manca general de mà d’obra al sector. Segons Roura, aquesta problemàtica serà una de les prioritats en els grups de treball, amb la formació com a eix central de les propostes.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play