menu Home
AndorraCultura

El documental ‘Efecte Rubiales: s’ha acabat’, guanya el VI Premi Àlex Lliteras

Ingrid Monreal | 25 d'octubre de 2024

El documental ‘Efecte Rubiales: s’ha acabat’ ha guanyat el VI Premi Àlex Lliteras de periodisme esportiu. El documental guanyador del premi dotat amb 4.000 euros, aportats per l’executiu, analitza les conseqüències del cas Rubiales i copsa el fenomen ‘Me Too’ que s’està donant en l’esport després d’aquesta denúncia pública.

El documental guardonat és una producció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, sota la codirecció de Ruth Gumbau i la producció d’Alba Oliva. D’altra banda, l’accèssit, dotat amb 1.000 euros, ha estat per al periodista resident al país Marc Romero pel documental ‘Mònica Doria: de la neu a l’aigua’, produït i publicat per Andorra Esportiu.

La gala, celebrada aquest dijous al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, ha comptat amb la presència de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, que ha destacat durant el seu parlament que aquest guardó va néixer com a resposta a una necessitat creixent de reconèixer la tasca periodística, en un moment en què la informació és sovint distorsionada o diluïda entre infinitat de missatges.

Finalment, en l’acte de lliurament del Premi Àlex Lliteras s’ha volgut reconèixer la trajectòria del periodista esportiu Ramon Besa. Besa ha escrit, i encara ho fa, sobre futbol i, especialment, sobre el Barça al diari El País i és tertulià habitual de diversos programes esportius a Catalunya.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play