menu Home
AndorraSocietat

El ministeri de Salut activa el nou Xat de suport emocional per a joves

Ingrid Monreal | 24 d'octubre de 2024

El nou Xat de suport emocional per a joves ha entrat en funcionament aquest dijous amb l’objectiu de poder crear un espai segur i confidencial perquè els joves puguin expressar les seves preocupacions amb professionals qualificats respondran immediatament.

El xat de WhatsApp vinculat al número 651 651 estarà actiu les 24 hores del dia i durant els 365 dies de l’any, on els voluntaris amb formació de la Fundació Ajuda i Esperança respondran les qüestions i, en cas que sigui necessari, derivaran la problemàtica als serveis específics. “Principalment, va dirigit a joves adolescents de 14 a 35 anys. Però, en el cas que qualsevol familiar, company o amic tingui dubtes, puc utilitzar el xat per demanar com ajudar o per consultar alguna cosa que em preocupi” ha confirmat la secretaria d’Estat de Salut, Cristina Pérez.

La iniciativa, emmarcada en les accions del mes d’octubre pel Dia mundial de la salut mental, vol arribar als joves per poder detectar possibles malalties i ajudar a prevenir-les. En aquest sentit la ministra de Salut, Helena Mas, ha posat en relleu que tractar un trastorn en un moment precoç pot evitar les cronificacions: “La prevenció és una de les claus estratègiques que necessitem per fer front als problemes de salut mental”.

Sota el lema ‘Tot bé? Obre’m i parlem’, el ministeri de Salut vol frenar les malalties de salut mental i addiccions. De fet, les dades de l’Organització Mundial de la Salut demostren que un de cada set joves pateix quadres d’ansietat, depressió o estrès. Pel que fa a Andorra, Mas ha confirmat que el servei de consultes externes del SAAS va detectar un augment en els trastorns de salut mental entre el 2022 i 2023.

Concretament, entre gener i agost del 2024 s’han atès 937 menors a les consultes externes, el 2023 es van atendre 988 i el 2022, 910. Mentre que a la Unitat de Conductes Addictives, durant aquest 2024 s’han atès cinc menors, el 2023 se’n van atendre 30 i el 2022, nou. Així mateix, Mas ha explicat que, dels diagnòstics en salut mental del 2023, el 22% van ser trastorns d’ansietat, dissociatius i relacionats amb l’estrès, i 32% trastorns emocionals i del comportament.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play