menu Home
AndorraSocietat

Andorra la Vella impulsa un projecte publicoprivat d’habitatge en una parcel·la davant de Jovial

Ingrid Monreal | 23 d'octubre de 2024

El comú d’Andorra la Vella llança aquest dimecres un concurs per a la concessió d’un projecte d’habitatge publico-privat en una parcel·la comunal situada davant de Jovial. Segons les previsions del comú, en aquest terreny es podrien construir entre 40 i 50 habitatges.

El cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González, ha destacat que aquesta iniciativa forma part del projecte Recuperem espais, i que abans de tirar-la endavant s’ha analitzat l’experiència de la passada legislatura amb el projecte del Cedre, que no va prosperar; i així “recollint tots aquests neguits de per què no es va presentar gent” s’ha concebut un concurs amb una concessió a 50 anys en què es preveu que la construcció i la gestió vagi a càrrec del privat.

D’aquesta manera, segons el mandatari comunal, s’ha ideat aquest concurs amb certs canvis respecte al del Cedre per mirar de fer-lo més atractiu. Un dels primers és que les empreses tindran 60 dies per presentar els projectes i no 30 com es va donar en el cas de Santa Coloma. Pel que fa al TIR, al retorn, s’ha situat en més del 5%, mentre que al Cedre s’estava en un 4%.

A més a més, González ha recordat que en el cas de l’edifici de Santa Coloma “hi havia un problema” que era que ja hi havia una estructura construïda i unes clàusules que determinaven que “si hi havia algun problema estructural el concessionari se n’havia de fer càrrec” i no hi havia tampoc uns estudis sobre l’estat d’aquests fonaments. “Aquí és una superfície on ja hi ha molta profunditat, per tant, moviments de terra seran pocs”, ha emfasitzat el cònsol major sobre la parcel·la que s’oferirà als privats i això, juntament amb els preus que s’han estat treballant sobre els habitatges, “farà atractiu” aquest concurs, s’ha mostrat convençut.

De moment no hi ha un perfil de destinatari pensat per a aquest edifici però les propostes dels privats que incloguin, per exemple, habitatges per a persones amb mobilitat reduïda tindran una major puntuació, i també tindran més punts si l’oferta que fan és més favorable que els requisits marcats en la convocatòria. El cònsol major ha detallat que tot i que no hi ha un pressupost exacte de quant costarà aquest projecte sí que s’ha marcat un preu del metre quadrat aproximat, que no ha volgut revelar per garantir la concurrència.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play