menu Home
AndorraSocietat

Nou cas d’abús amb la ‘trampa del fill’

Ingrid Monreal | 11 d'octubre de 2024

La Coordinadora per l’Habitatge Digne ha denunciat un nou cas d’abús en el mercat de lloguer. Es tracta, segons exposen, d’un conegut youtuber que ha fet servir l’anomenada ‘trampa del fill’, aprofitant la llei aprovada el desembre de 2023, que permet als propietaris recuperar un immoble per a ús propi o per a un familiar proper, sense respectar les pròrrogues del contracte.

Segons han fet públic, la família afectada pagava 750 euros al mes, però després de ser desallotjada amb l’argument d’ús familiar, el pis ha estat posat de nou al mercat per 1.900 euros. Tot i portar el cas al gabinet d’habitatge, aquest porta més d’un any sense donar resposta a la família, segons denuncia la coordinadora. Aquest nou cas confirma, segons afirmen, els abusos repetits en l’aplicació de la llei.

Així, constaten que tot i les denúncies, ni el Govern ni els grups parlamentaris han respost de manera contundent. Detallen que porten mesos treballant per aturar la ‘trampa del fill’, i a l’abril van publicar les seves exigències en format d’esmenes a la llei. En aquest sentit, subratllen la urgència d’aplicar aquestes esmenes per evitar més abusos com aquest.

Les exigències de la coordinadora van encaminades a evitar que els llogaters no hagin de marxar de la propietat si es demostra abans que es tracta d’un frau, entre d’altres, i volen que es reflecteixi a la llei òmnibus.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play