menu Home
AndorraPólitica

Sant Julià de Lòria inclou dos edificis de fabricació de tabac dins el catàleg comunal de patrimoni cultural

Ingrid Monreal | 4 d'octubre de 2024

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat per unanimitat incloure en el catàleg comunal de patrimoni cultural dues fàbriques de tabac. La mesura servirà per protegir el patrimoni d’aquests dos edificis històrics de la parròquia, que van ser claus en la indústria del tabac del país. Els edificis que passaran a ser protegits són Cal Rafeló, Cal Reig i Catsa.

“Tots els edificis que formen part del catàleg tenen un cert grau de protecció avalat per uns criteris de patrimoni històric, de monument o cultural i, en aquest cas, cataloguem els conjunts d’ambdues fàbriques pel seu valor històric, patrimonial i arquitectònic”, ha explicat el cònsol major, Cerni Cairat. El polític també ha explicat que no es descarta que tots els elements catalogats “puguin tenir certs avantatges fiscals en matèria de rehabilitació o de construcció”.

Tampoc estarà permès el seu enderroc. Els consellers de la minoria hi han votat a favor perquè consideren que els recintes s’han de protegir, però han criticat que s’havien d’incloure més edificis que donaven servei a la indústria del tabac, ja que opinen que hi ha més edificis a la parròquia que també podien haver estat inclosos.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play