menu Home
AndorraEconomia

El comú d’Andorra la Vella presenta 20 accions per potenciar el teixit comercial

Ingrid Monreal | 4 d'octubre de 2024

El comú d’Andorra la Vella ha presentat un full de ruta de 20 accions a desenvolupar que han de servir per potenciar el teixit comercial de la parròquia. Després de mantenir diferents reunions i realitzar més de 200 enquestes entre els comerços, l’equip comunal ha explicat als treballadors del sector, les conclusions del projecte ‘el Comerç és Capital’, que ha de servir per millorar necessitats que presenta el sector. “Hi ha bastants casuístiques, moltes vegades depenent del barri, però n’hi ha moltes que són a escala de tota la parròquia”, ha exposat el cònsol major d’Andorra la Vella, Sergi González.

Les 20 accions estan repartides en sis blocs diferents i la intenció de la corporació és que es comencin a implementar entre finals d’aquest any i principis del 2025. Algunes de les accions que es volen tirar endavant, és crear un cens d’activitat comercial o bonificar formacions per preparar els treballadors. “Hi ha falta de formació i ja estem parlant amb la Cambra per fer unes formacions a mida, des del comú poder bonificar part d’aquestes formacions i també crear un cens de locals crec que és necessari”, ha explicat el cònsol.

Al mateix temps, s’impulsaran ajuts i bonificacions per a la creació de nous negocis de proximitat, així com accions per millorar la visibilitat dels establiments de la parròquia.

Una de les mesures que es vol impulsar, fa referència al càlcul del retorn que té l’organització d’esdeveniments a la parròquia. En aquest sentit, Gonzàlez ha explicat que l’objectiu és quantificar si l’organització d’un esdeveniment concret acaba repercutint en els comerços amb més vendes i clients.

Pel comú, a més, és fonamental la creació d’un cens comercial. Això consisteix a delimitar zones comercials per així poder comptabilitzar els negocis. D’aquesta manera, la corporació ha anunciat la intenció de col·locar codis QR en els locals buits perquè la ciutadania pugui expressar quins locals els interessa que s’instal·lin en un espai determinat. Amb la informació recaptada el comú podria informar els emprenedors quines necessitats de negoci té la gent d’un determinat barri.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play