menu Home
AndorraCultura

Balanç positiu de la Vila Medieval i les Jornades de Bruixeria, amb canvis de cara al 2025

Ingrid Monreal | 30 de setembre de 2024

La 21a edició de la Vila Medieval i les 3es Jornades de Bruixeria de Sant Julià de Lòria han tancat amb un balanç molt positiu, segons ha valorat la cònsol menor laurediana, Sofia Cortesao. “L’assistència a la Vila és molt difícil de quantificar. Podem dir que en l’espai on tenim les demostracions de tallers, calculem que han passat unes 1.500 persones” ha declarat, afegint que els carrers han estat plens durant tot el cap de setmana.

Així doncs, l’esdeveniment ha omplert els carrers de la parròquia durant tot el cap de setmana, amb una afluència destacada tant a les activitats medievals com a les jornades dedicades a la bruixeria. Tot i ser el primer any que ambdues cites coincideixen en dates, el comú està considerant traslladar les jornades al març de 2025 per integrar-les en el “mes del Dia de la Dona” i oferir un ampli ventall d’activitats que expliquin el rol de la dona als Pirineus.

La presentació del curtmetratge ‘El mal donat’ dels directors nacionals Hèctor Mas i Alfons Casal ha estat la demostració que les jornades poden fer un pas més. “Va néixer d’una idea de la primera edició i va culminar dissabte amb la presentació. Entenem que les jornades no es queden aquí, ajuden a donar a conèixer la història del país” ha qualificat Cortesao, recordant que la producció ha estat seleccionada per participar en el Festival de cine de terror de Sitges.

Una altra de les novetats que es vol impulsar de cara a l’edició del 2025, és ampliar l’oferta cultural i atraure un públic més jove, que actualment és minoritari en aquesta celebració.

Un dels moments culminants de les jornades ha estat la presentació del curtmetratge El mal donat, dirigit pels nacionals Hèctor Mas i Alfons Casal. El film, inspirat en una idea sorgida en la primera edició de les Jornades de Bruixeria, ha estat seleccionat per al Festival de Cinema de Terror de Sitges, fet que, segons Cortesao, demostra que aquestes jornades tenen un impacte creixent en la cultura andorrana.

Pel que fa a la Vila Medieval, consolidada com una de les cites més importants del calendari cultural d’Andorra, ha registrat una gran afluència, especialment de famílies. Entre els èxits d’enguany, destaquen els espectacles itinerants, tot i que activitats fixes com els contacontes, el recital de la coral Rocafort i les danses de l’Esbart Lauredia també han mantingut l’interès del públic.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play