Xifres rècord a l’Andorra Taste d’enguany

Les Jornades Populars de l’Andorra Taste han superat les xifres d’assistència de l’any passat, tot i que bona part dels tres dies que ha durat aquest esdeveniment ha estat plovent. Més de 35.000 persones han consumit algun producte d’alguns dels 20 restauradors que hi ha hagut en la tercera edició, tal i com ha explicat el director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.
Val a dir que no només han estat els residents del país els que s’han acostat a provar les tapes dels restauradors, sinó que també hi ha hagut la presència de turistes. Des d’Andorra Turisme consideren que això vol dir que cada vegada la cita s’està consolidant més fora d’Andorra. En aquest sentit, es vol continuar treballant per fer créixer la mostra en les futures edicions. De fet, Andorra Turisme està centrant molts esforços a traçar una estratègia gastronòmica per atreure turisme, ja que consideren que en fer-ho, pot suposar un “punt diferenciador de la cultura turística andorrana”, ha mencionat el dirigent de l’entitat turística. Per aquest motiu Budzaku ha anunciat que es presentarà un “pla molt específic de gastronomia en el futur”.
A més, un altre factor clau pel creixement d’enguany ha estat el salt qualitatiu dels plats que s’han ofert. “Encara no tenim resultats de satisfacció, però parlant amb la gent, hi ha un salt qualitatiu important sobre la qualitat dels àpats”, ha afirmat Budzaku, que ha afegit que totes les parts implicades s’ho han pres molt “seriosament”.
Entre els espais gastronòmics que han causat més furor, a falta del recompte final, han estat els productes del Celler d’en Toni, d’Andorra la Vella; Hincha, d’Escaldes-Engordany; i Kao, de Soldeu.
També han funcionat molt bé els ‘showcooking’; les demostracions culinàries elaborades pels cuiners on els aficionats a la cuina no professionals han pogut observar en directe. D’altra banda, el director general d’Andorra Turisme ha mencionat que si no hi ha cap força major, la quarta edició continuarà a Escaldes-Engordany.