Les Jornades de bruixeria i la Vila Medieval laurediana es preparen amb moltes sorpreses
Sant Julià de Lòria es prepara per a un cap de setmana ple d’activitats amb la celebració conjunta de les 3es Jornades de bruixeria i la 21a edició de la Vila Medieval. Aquesta combinació d’esdeveniments, que tindrà lloc del 23 al 29 de setembre, busca oferir una experiència única als visitants i maximitzar el turisme a la parròquia, fusionant història, cultura i tradicions locals. “Enguany, hem fet coincidir les dues activitats, perquè tot suma i tot fa créixer. Des de la Vila Medieval també hem insistit en la temàtica bruixes per donar suport a les jornades”, ha explicat la consellera de cultura del comú lauredià, Teresa Areny.
Aquestes jornades, centrades en la reivindicació de les dones perseguides per bruixeria, inclouran també temes relacionats amb esoterisme, màgia i altres pràctiques associades. La programació d’aquesta edició inclou conferències amb experts nacionals i internacionals, projeccions audiovisuals, col·loquis i degustacions de productes locals
Enguany, segons ha detallat la cap de servei de promoció cultural, Laura Rogé, es presenta un mercat amb més animació i un canvi de plantejament en la inauguració, la qual passarà a ser una cercavila on participaran diferents entitats lauredianes. “Ens fa especial il·lusió dir que comptarem amb una quinzena de parades nacionals i unes 50 persones tant internacionals com d’Andorra” ha confirmat la cap del Servei de Promoció Cultural, Laura Rogé. Així doncs, la fusió de les dues cites pretén maximitzar el turisme a la parròquia i ampliar el ventall de propostes durant la setmana.
Durant el cap de setmana es podran veure rituals de màgia i ocultisme amb especialistes en tarot, cartomància i numerologia. El plat fort, tal i com ha explicat Areny, arribarà dissabte amb la projecció del curtmetratge ‘El Mal Donat’ de Mas i Casal al jardí de la biblioteca comunal universitària, convidat a participar en el Festival de cinema de terror de Sitges. Posteriorment, l’actriu protagonista Claudia Riera; la directora de Picurt, Montse Guiu; la cap de Museus i Monuments d’Andorra, Rut Casabella; i els directors del curtmetratge amb l’equip artístic oferiran un col·loqui sobre la projecció.
La cloenda de les dues cites es farà diumenge 29 de setembre, amb una cercavila de gegants i gegantons a les 11 del matí i activitats al voltant de les plantes remeieres i els contes populars a la biblioteca comunal.
Tota la programació i detalls es poden consultar al web del comú de Sant Julià de Lòria.