Concòrdia i PS reclamen tenir en compte les propostes de la minoria

Les reaccions dels grups parlamentaris al discurs del síndic general pel Dia de Meritxell no s’han fet esperar i des de la minoria s’ha demanat que les seves propostes per tal de solucionar els problemes del país es tinguin en compte al Consell General.
El més dur en aquest sentit, ha estat el president del grup parlamentari de Concòrdia, Cerni Escalé, qui ha posat en relleu que durant el darrer any s’han aprovat lleis sobre habitatge, el poder adquisitiu i immigració que amb una gestió més acurada en el dia a dia no s’haurien necessitat. En aquest sentit, ha assegurat que els textos aprovats recentment són molt agressius per al teixit econòmic i social i, per tant, són la conseqüència de no haver fet bé les coses amb anterioritat.
És per això que ha advocat per a que les propostes per millorar el país no siguin sempre dels grups de la majoria i s’escolti la resta de formacions. En relació amb el discurs del síndic, Escalé ha advocat perquè el Govern l’hagi escoltat amb atenció per tal que el consens “no arribi únicament amb les propostes de DA” i que escoltin el parer de la resta de partits “perquè puguem arribar a compromisos reals”.
En la mateixa línia s’ha manifestat el conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere Baró, demanant consens a l’hora de trobar solucions als problemes del país i que no vinguin sempre des de la majoria. “Som el primer partit que vam dir sí a Europa i li donarem suport. Pel tema de l’habitatge si algú vol trobar consens, ens hi trobarà, principalment perquè ja fa anys que proposem mesures”, ha dit. Així mateix, ha asseverat que “les mesures que s’apropin a allò que nosaltres fa 10 anys que reclamem hi estarem a favor” mentre que aquelles que s’allunyin d’aquest objectiu no comptaran amb el suport de la formació.
Baró ha posat en relleu que, a parer seu, tot el que s’està fent fins ara no funciona i així ho demostra el moment delicat pel que està passant la ciutadania.
Al seu torn, la presidenta del grup parlamentari d’Andorra Endavant, Carine Montaner, ha reconegut que l’acord d’associació marcarà el nou curs polític i ha advocat perquè hi hagi un debat democràtic des del pragmatisme. En aquest sentit, s’ha mostrat crítica amb les negociacions, ja que considera que es perdrà el model actual d’immigració, però ha assegurat que des de la seva formació faran un debat amb respecte, amb base i arguments. Pel que fa a la resta de reptes que queden al davant, s’ha mostrat crítica amb la llei òmnibus, que considera massa intervencionista.
Quant al conseller general no adscrit, Víctor Pintos, ha manifestat que l’acord d’associació i l’habitatge són els temes cabdals d’aquesta legislatura i d’alguna manera han de ser capaços de consensuar les grans línies estratègiques per tirar endavant i no quedar-se encallats en qüestions partidistes.
Finalment, per la seva banda, els representants dels grups de la majoria s’han centrat a realçar les línies del discurs del síndic general i en tractar els reptes del nou curs.