menu Home
AndorraGeneralPólitica

Pere Baró, sobre Grifols: “No confiem amb la paraula d’aquest Govern”

Ingrid Monreal | 26 de juliol de 2024

Arran de la noticia que la multinacional Grifols i Govern han acordat no continuar amb el centre de recerca en immunologia previst a la parròquia d’Ordino, els partits polítics del país no han trigat a fer públiques les seves reaccions.

Des del Partit Socialdemòcrata, Pere Baró, ha explicat que el problema no ha estat l’activitat del projecte sinó el projecte en sí. Ha afirmat que es tracta d’un pacte on no es van fer bé les coses i proposa fer un concurs internacional.

 

 

Baró també ha declarat no confiar en la paraula del Govern, el qual va afirmar durant la legislatura que el projecte funcionava. Per aquest motiu, han entrat una demanda d’informació per tenir accés al document signat ahir i demanen comparèixer al cap de Govern, Xavier Espot.

 

 

Per la seva banda, des del grup parlamentari Concòrdia, Cerni Escalé ha assenyalat que en el govern destaca la manca d’activació d’altres sectors i proposa un replantejament de la política de diversificació econòmica.

 

 

Escalé també ha mencionat la possible pèrdua reputacional del País per com s’ha gestionat aquesta situació i l’actuació del govern envers l’incompliment del contracte per part de la multinacional estrangera.

 

 

En aquest sentit, també s’ha pronunciat la líder del partit Andorra Endavant, Carine Montaner, qui assenyala que, a parer seu, el projecte trontollava des del principi.

 

 

Al seu torn, cònsol major d’Ordino, Maria del Mar Coma, ha posat en relleu que fet d’haver rebutjat la instal·lació del centre d’investigació a la parròquia, dificultarà la gestió de nous projectes. Amb tot, ha admès que ja esperava aquesta notícia.

 

 

Pel que fa al futur del terreny on s’havia projectat el centre, Coma ha indicat que, en principi, es tornarà a destinar a l’ús del bestiar.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play