L’Andorra Taste torna amb els països nòrdics com a convidat estrella
L’Andorra Taste arriba aquest any a la seva tercera edició i ho fa amb els països nòrdics com a convidat estrella. Des del 18 fins el 22 de setembre Escaldes-Engordany serà l’epicentre de la gastronomia d’alta muntanya amb jornades professionals i populars; enguany sota el lema “Altitud vs. Latitud”.
En l’acte de presentació d’aquest matí, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha manifestat que es marquen assolir les xifres de degustacions i el volum de congressistes de l’any passat, que van ser més de 500.
El ministre també ha destacat que un dels objectius principals és aconseguir la bona valoració que va tenir la cita l’any passat.
I és que entre les novetats d’enguany, hi haurà un intercanvi entre xefs i premsa, i també l’allargament d’un mig dia més de les jornades populars. Tornen els espais temàtics, les degustacions amb 20 restauradors, 19 sessions de showcooking, una aula infantil, i tot acompanyat d’activitats lúdiques com música en directe.
Durant la presentació la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, ha obert la porta que una part de la cita, per exemple la popular, pugui tenir lloc l’any que ve a la zona de Caldes.
Com hem dit, els països nòrdics seran el plat fort de l’esdeveniment, amb una combinació de la cuina tradicional i moderna d’alta muntanya. Amb representats de Dinamarca, Noruega, Suècia i Finlàndia, se’n destaquen xefs com Filip Gemzell, amb dos estrelles Michelin, o Soren Selin, amb dos estrelles també.
També hi hauran representants de la cuina de vanguardia d’Espanya com Elena Arzak amb tres estrelles Michelin o Eduardo Salanova, des de Canfranc, amb una estrella Michelin.