menu Home
AndorraPólitica

Andorra es converteix en secció membre de l’APF

Ingrid Monreal | 9 de juliol de 2024

La secció andorrana a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) ha passat aquest dilluns a ser secció membre de l’organisme després que s’hagi aprovat la candidatura del Principat per deixar de ser secció associada i passar a aquest nou estatus.

D’aquesta manera es completa la trajectòria de la delegació del Consell General a l’APF que va ingressar l’any 1983 com a secció observadora, que va passar a ser secció associada l’any 1989 i que enguany, 35 anys després, esdevé secció membre.

El canvi d’estatus d’Andorra ha estat una petició de la delegació del Consell General i que ha aprovat aquest dilluns la sessió plenària de l’APF. El canvi suposa ser membre de ple dret i, per tant, podrà participar en les reunions del Bureau que és l’organisme que controla, governa i gestiona l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia.

A la 49a sessió plenària de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia que se celebra a Montreal, Canadà, hi participa una delegació del Consell General encapçalada per Marc Magallón, i formada per Pere Marsenyach, Carine Montaner i Núria Segués.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play