menu Home
Andorrameteo

Un estiu menys càlid que el del 2022

Ingrid Monreal | 8 de juliol de 2024

El servei meteorològic nacional preveu un estiu càlid però no al nivell dels últims dos anys, quan vam patir diverses onades de calor. Aquest any se’n espera alguna però no de tanta durada. Així ho ha afirmat als micròfons d’aquesta casa la tècnica del Departament de Meteorologia del Govern, Lucia Rivero.

 

 

Pel que fa a les precipitacions, la previsió és que sigui un estiu entre normal i sec, amb algunes tempestes a la tarda. Les xifres de les precipitacions mostren un augment en el cabal dels rius que ajuda a millorar la sequera acumulada en els anys anteriors.

 

 

En aquest sentit, l’índex de precipitació (SPI) del butlletí dels recursos hídrics del Principat, marca que el cabal està al voltant de l’1 aquesta primera meitat de l’any.

Val a dir que aquesta primavera plujosa ha deixat el sòl humit i presenta una situació més favorable en l’àmbit dels incendis forestals a causa de la calor.

 

 

Així doncs, a grans trets, s’espera un estiu càlid però que no aportarà cap rècord com els anys anteriors. Així ho mostren les dades de l’estació d’Aixàs, d’acord amb les quals, aquest darrer mes de juny la temperatura màxima ha estat de 28’5 graus el dia 28; mentre que l’any passat va ser de 30’06, el dia 25.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play