menu Home
AndorraGeneralSocietat

Diversand continua reivindicant l’atenció sanitària a les persones trans en el dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+

Ingrid Monreal | 28 de juny de 2024

Aquest divendres, i com cada 28 de juny, se celebra el dia Mundial de l’Orgull LGTBIQ+, amb el clar propòsit de continuar lluitant pels drets de totes les persones que se senten identificades amb aquest col·lectiu. És per aquest motiu que Diversand; l’entitat que defensa els drets del col·lectiu al país, ha aprofitat la jornada per recordar algunes de les seves reivindicacions. La vicepresidenta de l’associació, Isabella Vargas, demana que es pugui publicar la normativa específica per a l’atenció socio-sanitària de les persones trans, així com seguir amb les accions de visibilització al país i fer una incidència més directa en cuestions d’educació inclusiva.

Tot i que la tradicional marxa de l’Orgull no se celebrarà al país fins al 3 d’agost, de cara a la jornada d’avui Diversand, aprofita per compartir alguns dels punts que es llegiran en el manifest durant la marxa. Entre d’altres, l’associació assenyala que busquen garantir l’atenció sanitària a totes les persones trans, inclosos els adolescents i preadolescents. I és que ara per ara, la CASS no contempla la cobertura dels bloquejadors hormonals als menors de 16 anys.

Un altre punt que consideren essencial és identificar i regular el discurs d’odi tant a les xarxes, com als mitjans tradicionals; així com la creació d’un pla d’igualtat específic LGBTIQ+, per evitar la discriminació estructural. També reivindiquen protecció i asil a les persones del col·lectiu, així com una educació inclusiva i la visibilització de la seva realitat.

Pel que fa a la marxa, que com dèiem, tindrà lloc el 3 d’agost, Vargas ha explicat que començarà al matí al Prat del Roure amb un taller de pancartes per portar a la marxa que recorrerà l’Avinguda Carlemany i que començarà al voltant de les 16h de la tarda. Així, el “Pride” es desenvoluparà entre el Prat del Roure i la plaça Coprínceps. A banda de la reivindicació, es preveu que també sigui una jornada lúdica i festiva, amb activitats, espectacles i música en directe.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play