menu Home
AndorraPólitica

El Govern fa divuit inspeccions a empreses per irregularitats laborals que deriven el més de 100.000 euros de sancions

Ingrid Monreal | 16 de maig de 2024

El Govern ha dut a terme divuit inspeccions d’ofici per irregularitats en la contractació de persones, que han esdevingut en 8 expedientes i quatre sancions per un import de més de 100.000 euros. Així ho ha anunciat el ministre portaveu, Guillem Casal, en el marc de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, destacant que aquestes inspeccions mostren la pro-activitat de l’executiu en la lluita contra les irregularitats laborals.

Casal ha fet aquestes declaracions qüestionat per la visita a Andorra aquest dimecres del cònsol general del Perú a Barcelona, Antonio Garcia, i el seu adjunt, Guillermo Pardavé. Així, ha explicat que la trobada entre ambdues parts ha estat molt positiva, i s’ha acordat facilitar la informació escaient a tots aquells treballadors peruans que vulguin venir a Andorra. Es vol que aquesta sigui una “informació veraç i de primera mà” que els pugui arribar i que no es tracti d’informacions falses “que puguin derivar en situacions no desitjades”, segons ha remarcat el portaveu de l’executiu.

D’altra banda, també s’ha reiterat la voluntat de treballar conjuntament per esbrinar què ha passat amb les irregularitats que han sortit a la llum. I respecte a aquesta qüestió, Casal, ha recordat   que l’executiu hi ha estat molt pendent amb accions com ara les  inspeccions d’ofici o amb la voluntat de modificar la llei, que previsiblement no permetrà la figura del  treballador desplaçat extracomunitari.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play