menu Home
AndorraEconomiaPólitica

Visura Ciutadana demana aplicar un preu de referència als lloguers

Ingrid Monreal | 15 de maig de 2024

La Visura Ciutadana demana aplicar un preu de referència als lloguers en funció de la situació geogràfica, la superfície, l’any de construcció i l’eficiència energètica, així com un canvi de model econòmic per orientar el país cap a un nivell de remuneració superior amb treballadors qualificats.

Aquestes són algunes de les 15 recomanacions que inclou l’informe sobre l’habitatge que ha fet públic l’organisme a través de la seva pàgina web. El document, analitza la situació de l’habitatge al país a través del punt de vista d’actors com el Raonador del Ciutadà, l’Institut Nacional de l’Habitatge o la Coordinadora Per a Un Habitatge Digne.

Així doncs, entre les recomanacions, l’òrgan de participació ciutadana proposa també un enduriment dels requisits de residència al país, limitar el nombre d’immobles adquirits per inversos estrangers i obligar-los a declarar totes les inversions al seu país d’origen.

La Visura també recomana establir mesures per evitar que hi hagi pisos massivament ocupats; una situació, que sostenen, comporta la impossibilitat de noves famílies al país, un envelliment poblacional, pèrdua de qualitat de vida, augment de les ajudes socials i un seguit d’implicacions en la salut i el sistema sanitari andorrà.

I és que consideren que hi ha hagut una manca de previsió de la situació a mitjà i a llarg termini, confiant en el paper actiu que havien tingut històricament alguns propietaris com a actors socials en l’habitatge i en la regulació del mercat per si sol. És per això que reconeixen que és molt difícil resoldre la aquesta problemàtica a curt termini.

Recordem que la Visura Ciutadana és un òrgan format per voluntaris, que té l’objectiu de facilitar i millorar la comunicació entre la ciutadania i l’Administració general.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play