menu Home
AndorraEconomia

Informe desfavorable a la nova política retributiva de l’APDA

Ingrid Monreal | 15 de maig de 2024

Sindicatura ha aturat l’increment de sou previst per al mes vinent que s’aplicaria al personal de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades, l’APDA. La interventora de l’Agència ha detectat aquesta mala praxi arran del reforç dels controls i les supervisions dels organismes que depenen del Consell i més concretament, fruit de revisar el procés obert per incorporar una nova figura tècnica dins l’equip. En el marc de la roda de premsa posterior a la junta de presidents, el síndic general, Carles Ensenyat, ha anunciat que han elevat un informe desfavorable a la Sindicatura relacionat amb la nova política retributiva que s’aplicaria al personal de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) a partir del mes de juny.

En aquest sentit, el síndic general ha explicat que hi ha dos grups entre el personal que treballa a l’APDA, diferenciant que els càrrecs de designació política depenen de Sindicatura. D’una banda, les persones que tenen una relació contractual amb l’agència, els salaris dels quals poden ser objectes d’una graella salarial establerta per la direcció de l’APDA. I de l’altra, la situació laboral de la directora i la inspectora que són càrrecs de designació política i, per tant, només correspon a la Sindicatura determinar-ne el salari. Concretament, els salaris que es volien augmentar són els de la directora i el de l’única inspectora de l’ens.

Ara un cop escoltada la junta de presidents, la Sindicatura aprovarà aquest dimecres la resposta a l’Agència Andorrana de Protecció de Dades recordant que la política retributiva dels càrrecs designats pel Consell General només la pot determinar la Sindicatura i en cap cas als càrrecs designats; i que ara per ara, no hi haurà cap augment.

Aquest ha estat un dels punts tractats per la junta de presidents dels quals ha informat el síndic general Carles Ensenyat, que també ha anunciat que s’ha acordat que el nomenament de Pere Pastor com a magistrat del Tribunal Constitucional s’aprovi en el ple previst pel 12 de setembre, ja en el nou període de sessions. Pastor substituirà en el càrrec al magistrat Dominique Rousseau que acaba el seu mandat.

També en el marc de la junta de presidents, el síndic general ha informat que Andorra Recerca i Innovació presentarà les conclusions de l’estudi d’impacte de l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea el pròxim 10 de juny.

En un altre ordre de coses, Ensenyat també ha anunciat que el nomenament de Pere Pastor com a magistrat del Tribunal Constitucional s’aprovarà en el ple previst pel 12 de setembre, ja en el nou període de sessions. Pastor substituirà en el càrrec al magistrat Dominique Rousseau, que acaba el seu mandat.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play