menu Home
AndorraPólitica

Andorra Endavant demana regulació per al CBD

Ingrid Monreal | 10 de maig de 2024

Andorra Endavant demana de manera urgent una regulació sobre la utilització i la venda de tota mena de cannabidiol, més conegut com a CBD, per tal d’evitar buits legals que donen peu a contradiccions. La líder de la formació, Carine Montaner, afegeix que molts països han reconegut el CBD com una mol·lècula curativa, i que a Andorra cal “una actualització del marc legislatiu vigent”.

Així doncs, mitjançant un comunicat, la presidenta d’Andorra Endavant, ha explicat que aquesta manca de regulació ha generat casos preocupants, com el d’un home que fa 7 mesos que està en presó preventiva per tinença de CBD. Se l’acusa d’un presumpte delicte per tinença, tràfic i introducció d’estupefaents en aplicació de la llei, ja que en el moment de la detenció, l’home portava 500 grams de CBD en bosses d’infusions. Assegura que no s’ha analitzat el contingut de les bosses, ni s’ha fet una prova de tòxics en sang o orina per descartar la drogo-dependència.

I és que Montaner ha posat en relleu que ara mateix hi ha sis botigues al Principat que comercialitzen CBD; una substància que no té THC, que és el principal component del cànnabis i que la OMS defineix com a no estupefaent.

La presidenta de la formació també ha denunciat que la justícia al país té dues velocitats diferents en funció del cas. Per una banda, el judici ràpid del president gerent la de CEA detingut per possessió de 1,5 grams de cocaína; i d’altra banda la posada en presó preventiva per l’home amb flors de CBD.

Val a dir que actualment hi ha 17 països de la Unió Europea entre ells Espanya, França i Portugal, on es cultiva el cànnabis terapèutic amb finalitats medicinals.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play