menu Home
AndorraGeneral

Marsol reivindica la implicació d’Andorra en l’àmbit internacional per regular la IA

Ingrid Monreal | 6 de maig de 2024

Andorra necessita impulsar un marc legal que fixi els límits de la intel·ligència artificial, ja que en un futur les màquines seran capaces no només de crear sinó fins i tot d’imaginar. Així de contundent s’ha mostrat la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, en el marc de la inauguració de les vuitenes Jornades de la innovació i les noves tecnologies, INNTEC, que se celebren avui i demà al centre de congressos de la capital i que giren al voltant de la IA generativa.

D’aquesta manera, Marsol ha alertat que cal estar atents als riscos d’aquesta tecnologia i tenir-los molt presents, tot recordant que per aquest motiu el país ha impulsat un codi ètic que aquesta setmana sortirà publicat al Butlletí Oficial i que serà d’aplicació tant per a privats com per a les administracions.

La ministra també ha exposat la intervenció d’Andorra en l’elaboració del codi ètic de la UNESCO en l’apartat referent als petits estats, així com la col·laboració amb el comitè de la intel·ligència artificial del Consell d’Europa, que està preparant un conveni que veurà la llum aquest mes de setembre.

Tornant a les jornades INNTEC, han donat el tret de sortida amb el lliurament d’un xec de 4.500 euros a “Zeno Quantum”, com a empresa més innovadora pel seu projecte MeOrienta; un programa que ajuda els estudiants a encarar el seu futur a través de la tecnologia. Després, han arrencat les ponències, la primera de les quals ha anat a càrrec de Núria Castell, professora titular de la UPC i doctora en informàtica, que ha ofert una primera xerrada sobre els usos i abusos de la IA generativa.

Les jornades com dèiem, s’allarguen durant dos dies i després de les ponències d’aquest matí, demà dimarts la cita girarà al voltant de la transformació digital dels despatxos professionals, on s’explorarà com la IA està revolucionant la manera en què operen les empreses.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play