Un 6% dels 18.800 pacients atesos a Urgències durant l’hivern han accedit a la derivació inversa
Únicament el 6% dels pacients atesos pel Servei d’Urgències durant la temporada d’hivern han accedit a la derivació inversa. Recordem que aquest sistema es va implementar el passat mes de novembre, amb l’objectiu de promoure nous mecanismes d’atenció als usuaris i evitar llargues esperes al Servei d’Urgències.
Segons les dades facilitades pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, durant la temporada d’hivern, que va de l’1 de desembre al 7 d’abril, s’han atès 18.800 persones a Urgències, i d’aquestes, aproximadament unes 800 han accedit a la derivació inversa.
Aquest servei estipula que els usuaris d’Urgències majors de 16 anys i que el sistema de triatge considera que el seu nivell d’urgència és baix, poden optar a ser atesos en un màxim de 48 hores pel seu metge referent o bé per un altre d’atenció primària. Els casos més freqüents en què s’aplica la derivació inversa és, per exemple, en pacients amb acúfens; amb dolor a les extremitats sense traumatisme o per refredat comú, sempre seguint la classificació del sistema de triatge.