menu Home
AndorraCultura

‘Taller Casamanya’, la nova exposició d’Alfons Valdés

Ingrid Monreal | 30 d'abril de 2024

El pintor Alfons Valdés ha inaugurat aquest dilluns al vespre una exposició al Taller 3 de l’Edifici dels Bombers de la Massana, que ell mateix ha batejat com a Taller Casamanya. La mostra recull tota l’obra que Valdés ha produït en els dos anys que fa que ocupa aquest taller, cedit pel ministeri de cultura. Ara, i quan ja s’acaba el termini de gaudir-ne, vol mostrar a tothom que ho desitgi la feina que a fet durant aquest temps. Una feina en la que com sempre, té molt present al seu mestre, Sergi Mas: “Gràcies a ell vaig aprendre a posar la roba, a tensar-la, a preparar-la en color de conill, a fer-me les teles. I qualsevol fusta o cosa que trobava la convertia en pintura, i això és el que he fet al taller”, explica Valdés.

I és que Valdés amb tota la seva trajectòria, de qualsevol cosa en fa una obra d’art. I segons explica, al llarg d’aquest temps s’ha volgut inspirar en l’evolució i en el misteri que suposa la vida, partint dels jaciments arqueològics d’Atapuerca.

Pel pintor, el fet d’haver de deixar el taller només suposa tancar una etapa, perquè el què està clar és que continuarà treballant. Potser no gaudirà de tant bones condicions per fer-ho, però assegura que és la manera de seguir aprenent. “Quan estàs treballant, arribes a uns nivells de concentració molt forts i vas descobrint coses que tu mateix no sabies que podies fer. Per a mí és una sorpresa quan acabo un quadre, sempre és més bo del que m’esperava”, explica Valdés.

Poc a poc doncs, al llarg d’aquests dos anys ha anat omplint el taller d’obres de tota mena, i ara abans de marxar les ha ordenat per poder-les mostrar a qui n’estigui interessat i deixar pas a d’altres artistes, agraït i conscient què d’aquests espais alternatius n’ha de gaudir tothom. Donat que no es tracta d’una sala oberta al públic, per veure l’obra de Valdés, cal reservar cita prèvia trucant al telèfon 380336.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play