menu Home
AndorraEconomia

L’ocupació hotelera del mes de desembre tanca en una xifra gairebé 5 punts inferior a la de 2022

Ingrid Monreal | 4 de gener de 2024

L’ocupació hotelera del mes de desembre, s’ha tancat en un 58,9%, una xifra gairebé 5 punts inferior a la registrada l’any anterior. Així es desprèn de les dades fetes públiques per la Unió Hotelera, en les que es destaca que amb tot, període de Nadal i Cap d’Any ha mantingut les xifres d’ocupació de l’any anterior i han esta les habituals d’aquest període als històrics.

Jordi París, president de la Unió Hotelera, ha valorat positivament aquestes xifres, però, amb tot ha destacat que la disminució de llits ocupats durant el mes passat no s’ha degut a la manca de neu, sinó més aviat a que el 2022, va ser l’inici d’una temporada sense restriccions i les ganes de retornar a la neu eren molt altes.

A més, la xifra d’ocupació hotelera ha estat inferior a les previsions habituals que han tingut alguns hotels, especialment de les parròquies altes durant les setmanes entre el pont de la puríssima i Nadal. Les parròquies centrals s’han mantingut més estables. Pel que fa a les previsions per a les properes setmanes, París s’ha mostrat optimista, i creu que la meteorologia no afectarà al sector hoteler. Així doncs, per la setmana de Reis es preveu unes xifres similars a les històriques d’aquest període.

Pel que fa a la xifra global d’ocupació del 2023, ha estat de gairebé un 60%, el que suposa un augment de 2 percentuals respecte a l’any anterior, i 4 punts percentuals respecte al 2019.

En aquest sentit el president de la Unió Hotelera ha destacat que aquesta xifra consolida la recuperació i l’estabilitat del sector hoteler després del període 2021 al 2023.

 

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play