menu Home
AndorraEconomia

L’ocupació hotelera frena per la manca de neu

Ingrid Monreal | 27 de desembre de 2023

L’ocupació hotelera s’ha frenat aquests dies de Nadal, previsiblement per la manca de neu, tot i que des de la Unió Hotelera d’Andorra asseguren que habitualment aquestes dates no són les de major afluència. Tal i com ja es va veure ahir a la carretera, el major nombre de turistes arriba ara de cara a Cap d’any i Reis. El director de l’entitat, Jordi Pujol ha explicat al micròfons d’aquesta casa que “l’arribada massiva de visitants comença passat Sant Esteve. Per Cap d’Any solem tenir una mica més de gent, però el Nadal no es el pic de l’hostaleria, és del 26 en endavant quan es comencen a fer més reserves i hi ha més moviment”.

Per al conjunt de les festes, les reserves confirmades volten el 70%, tot i que segons explica Pujol, caldrà esperar a veure l’evolució de les reserves d’última hora, que habitualment fan créixer aquesta xifra entre un 8 i un 10%.

Pel que fa a l’origen, es tracta bàsicament de turisme de proximitat, principalment de Catalunya, però també d’altres zones d’Espanya i França. En general, els turistes espanyols tenen reserves a partir del 30 de desembre fins passat cap d’any, mentre que els turistes francesos reserven per un parell de dies a les parròquies més altes.

Des de la Unió Hotelera estan a l’expectativa de veure el comportament que tindrà el turisme d’acord amb les pròximes celebracions de cap d’any i Reis, però en qualsevol cas confien que l’afluència serà notable al llarg dels propers deu dies.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play