menu Home
AndorraSocietat

Més de 200 casos de violència de gènere atesos en el primer semestre de l’any

Ingrid Monreal | 10 de juliol de 2024

El servei d’atenció a les víctimes de violència de gènere ha atès en els sis primers mesos de l’any un total de 209 casos; una xifra superior a la que es va registrar en el primer semestre de l’any passat, amb 90 casos nous.

Tot i així, tal com ha explicat als micròfons d’aquesta casa la Cap d l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras, les dades son positives ja que es tracta d’un augment en quant a la detecció de casos que arriben al servei.

 

 

A banda dels 90 casos nous atesos aquest any, n’hi ha 88 de prevalença, és a dir, seguiments d’anys anteriors i els altres 31 corresponen a persones que han retornat al servei després d’haver-lo deixat.

Quant al perfil de les dones que el servei ha atès, la majoria es troben en la franja d’edat d’entre 28 i 39 anys i entre els 40 i 51, amb 72 casos en cadascuna.

Porras ha recordat la importància de donar visibilitat a aquesta problemàtica, perquè els professionals puguin detectar els casos i així poder activar els protocols necessaris. Per tant, des de l’Àrea d’Igualtat es continuarà amb la formació de professionals i amb les campanyes de sensibilització.

 

 

Porras també ha volgut adreçar els comentaris per part de la població, que relacionen els casos de violència de gènere amb la immigració, tot aclarint que es tracta d’un mite.

 

 

Cal recordar que l’any passat es va tancar amb l’atenció de 301 casos, dels quals 147 eren nous. El total suposava 23 menys que el 2022, quan el total es va elevar a 324.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play