menu Home
AndorraPólitica

Mas avança els sis projectes legislatius clau per aquesta legislatura sobre el Pacte nacional de salut

Ingrid Monreal | 9 de juliol de 2024

Un total de 39 actors han signat el pacte nacional per a la qualitat, l’eficiència i la sostenibilitat del sistema sanitari; un pacte que té com a objectiu posar el pacient al centre del sistema sanitari.

L’acte s’ha dut a terme aquest dilluns a l’edifici administratiu del Govern, sota la presidència del cap de Govern, Xavier Espot, i de la ministra de Salut, Helena Mas. En la roda de premsa posterior a la signatura del pacte, la ministra ha detallat els sis projectes legislatius que es derivaran d’aquest pacte, i que es portaran a terme durant aquesta legislatura.

 

 

Pel que fa als principals reptes, Mas ha esmentat el desafiament de l’envelliment, les noves tecnologies i la salut mental com a especialment importants.

 

 

Cal destacar les absències dels grups parlamentaris de l’oposició, que ja van comunicar en dies anteriors la seva retirada del pacte, i la dels col·legis de fisioterapeutes, podòlegs i logopedes, els quals també han decidit no signar-lo de moment. En aquest sentit Mas ha expressat el seu desig que ho facin en el pròxims dies, tot celebrant el compromís del 39 actors implicats.

 

 

Davant d’una pregunta formulada per la premsa sobre el malestar denunciat pels treballadors del SAAS, la ministra ha recordat que la llei ja planteja una revisió de tota l’estructura així com dels mecanismes del sistema d’atenció sanitària.

 

 

I pel que fa a les millores que notaran els pacients amb la implementació d’aquest pacte, Mas ha avançat que les més rellevants seran les relatives a les millores en la infraestructura que els atén, des de millores als CAPS o als centres de salut.

 

 

Abans de la signatura del pacte, el cap de Govern, Xavier Espot, ha pronunciat un discurs on ha recordat que el text s’estructura en diverses línies estratègiques; la promoció, la protecció de la salut i la prevenció de malalties, l’accés a una assistència de qualitat i sostenible, la recerca i la innovació.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play