menu Home
AndorraPólitica

La Comissió Nacional del Mercat de Valors decideix suspendre la negociació de les accions de Grifols

Ingrid Monreal | 8 de juliol de 2024

La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha decidit aquest dilluns suspendre la negociació de les accions de Grifols de manera cautelar. Ho ha fet només 10 minuts abans que obrís el mercat borsari europeu i pocs minuts després que la pròpia biotecnològica publiqués un comunicat a través de l’organisme supervisor, en què anuncia que la família fundadora i el fons d’inversió britànic Brookfield valoren aliar-se per comprar tot el capital de la companyia i excloure’l de borsa.

Així doncs, la intenció dels Grifols i el fons d’inversió és fer un procés de diligència deguda; és a dir, investigar a fons l’estat real del grup. I és que valoren fer oferta pública d’adquisició conjunta per el 100% del capital social de Grifols, que podria ascendit a uns 5.500 milions d’euros.

Entrant al detall de la farmacèutica, segons els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors, Santiago Grifols Ras posseeix més del 7,3% del capital de la companyia catalana; Enric i Nuria Grifols Roura en tenen prop del 9,3%; i la societat Scranton, el braç inversor dels Grifols, i clau en les polèmiques que envolten la biotecnològica des de principis d’any, compta amb més del 8,6%. Tot plegat, el 25,3% de l’accionariat.

A més, d’acord amb el web de Grifols, els accionistes vinculats i el consell d’administració atresoren el 30,4% del capital social. Capital Research and Management Company i BlackRock són els altres dos accionistes més grans.

Al llarg dels darrers mesos, els Grifols han anat perdent poder executiu dins de la companyia que porta el nom de la saga familiar. I és que Raimon Grifols Rousa i Víctor Grifols Deu van deixar a principis de febrer els càrrecs com a director corporatiu i com a responsable d’operacions, respectivament, i van abandonar el consell d’administració, passant a ser consellers dominicals.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play