menu Home
AndorraEconomia

El centre penitenciari va tancar el 2023 amb un 18% menys de reclusos que l’any anterior

Ingrid Monreal | 8 de juliol de 2024

S’ha reduït un 18% la xifra de persones recluses que hi ha al centre penitenciari de la Comella en relació al 2022. Les dades confirmen que el total de reclusos a finals del 2023 era de 49, la qual cosa suposa 11 menys respecte l’any anterior, quan n’hi havia 60. Atès que la capacitat global del centre és de 147 reclusos, suposa una ocupació del 33% a finals d’aquest darrer any.

Segons les dades del departament d’Institucions Penitenciàries, tractades per Estadística, gairebé el 92% eren homes i la resta dones. Per nacionalitat, destaquen l’espanyola i andorrana, amb un 24 i un 22% respectivament. Al llarg de tot l’any passat, s’han registrat un total de 131 ingressos: 56 menys que l’any anterior.

Per edats, els principals col·lectius es reparteixen entre les persones de 21 a 35 anys; que representen el 60% del total. Si es té en compte la seva situació processal, la mitjana anual en règim penal ha superat el 73% i poc més del 26% en règim preventiu.

Finalment, cal destacar que durant l’any 2023 es van registrar un total de 160 condemnes, principalment amb una durada màxima d’un mes.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play