menu Home
AndorraCultura

Makuka, Veu Silent i Antònies Darkness, els artistes andorrans que participaran en la fase preliminar del Sona9

Ingrid Monreal | 5 de juliol de 2024

L’auditori Nacional d’Andorra, ha acollit aquest dijous el novè concert preliminar del Sona9; concert que ha comptat amb les propostes andorranes Makuka, Veu Silent i Antònia Darkness. Cada grup ha disposat de 20 minuts per mostrar el seu talent a través dels temes propis en català, davant del públic assistent i del jurat professional.

Precisament fent referència al talent andorrà, el director del Sona9 i d’Enderrock, Lluís Gendrau ha destacat que el festival és una oportunitat única per als músics del país per donar-se a conèixer.

 

 

En aquesta línia, el director de Promoció Cultural, Joan-Marc Joval, ha fet una crida a què tots aquells artistes andorrans que vulguin presentar els seus projectes en català, aprofitin l’oportunitat que dona el festival.

 

 

Entre els protagonistes d’aquest concert preliminar, en destaca Makuka, que amb només 17 anys s’ha aventurat amb una proposta només de veu i guitarra. Quant a la seva carrera artística, ha anunciat que ja ha gravat el seu segon àlbum, i que no trigarà massa a fer-lo públic.

 

 

Els Antònies Darkness; un conjunt originari de Canillo, en la seva actuació han optat per combinar els seus clàssics amb dues novetats. Escoltem a Santi Cases, membre del grup.

 

 

Per la seva banda, Roser Puigbó, integrant de Veu Silent ha destacat que tot i que normalment només actuen amb la seva veu acompanyada de David Sanz a la guitarra, en aquesta ocasió han col·laborat amb 3 músics ja consolidats al país. El repertori que han escollit, ha inclòs tres temes propis del primer EP del grup, que han publicat aquest mateix any.

 

 

Val a dir que el concurs Sona9 acabarà amb els concerts preliminars a la Sala La Mirona de Salt el pròxim 12 de juliol. Així, d’entre els 30 artistes seleccionats en aquesta fase del certamen, el jurat escollirà 12 semifinalistes, que actuaran el setembre a l’Acústica de Figueres; al Mercat de Música Viva de Vic, a les Festes de Santa Tecla de Tarragona i a les de la Mercè de Barcelona.

A finals d’agost es coneixerà quins participants aconsegueixin passar a la següent fase. I després de dues proves més, el recorregut musical acabarà el 16 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona amb el concert final, on hi prendran part les quatre propostes que hagin superat amb èxit totes les proves.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play