menu Home
AndorraPólitica

Lladós justifica l’increment del 6% de les taxes sobre el tabac per mantenir la competitivitat i desafavorir el contraban

Ingrid Monreal | 21 de juny de 2024

El Consell General ha aprovat de manera unànime aquest dijous l’increment del 6% de les taxes sobre el tabac després que el Govern entrés el projecte de llei a tràmit parlamentari aquest mateix dimarts. Segons ha explicat en seu parlamentària el titular de Finances, Ramon Lladós, l’objectiu de la llei és trobar un equilibri just entre tenir competitivitat comercial i evitar diferencials de preus amb els països veïns que puguin afavorir el contraban.

Lladós ha recordat que la darrera vegada que es va incrementar la taxa sobre el tabac va ser l’octubre del 2022 i que les polítiques impositives de França i Espanya durant els darrers anys han estat molt diferents. De fet, ha comentat que mentre els veïns del sud han mantingut l’estabilitat en els preus, França els ha anat augmentat progressivament i ha anunciat la seva voluntat de continuar-ho fent de manera consistent en els propers anys.

Com s’ha esmentat, el projecte de llei ha rebut l’aval de tot l’arc parlamentari i no ha suscitat massa comentaris. Al seu torn, i en la mateixa línia que el titular de Finances, el conseller general demòcrata, David Montané, ha recordat la importància que el tabac representa per a l’economia del país i per a les arques de l’estat i, malgrat l’increment de taxes, ha manifestat que la voluntat és mantenir el diferencial amb els països veïns per tal que “Andorra sigui atractiva des del punt de vista comercial i turístic”. En aquest sentit, ha afirmat que l’increment tributari permetrà recaptar “més de 4,7 milions d’euros”.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play