menu Home
AndorraEsports

Bernat Lomero aconsegueix rècord d’Andorra i es classifica primer al rànquing nacional

Ingrid Monreal | 21 de juny de 2024

En la que ha estat la quarta jornada de competició per als nedadors andorrans en la 37èna edició dels “European Aquatic Champions-ships” de Belgrad, Bernat Lomero ha fet rècord d’Andorra i ha quedat com a primer classificat del rànquing nacional per punts AQUA.

Ha pres part en la prova de 200m lliures, i en la primera de les set sèries classificatòries, ha arribat en un anecdòtic 2º lloc, amb un temps de 2:16,34. En consens amb la direcció tècnica, ha sacrificat aquest resultat per nedar el parcial de 100 m en un temps de 50,99 que és nou rècord d’Andorra de la modalitat; millorant així la seva marca anterior  de 51,46, que va assolir fa només dos dies i ja suma quatre rècords nacionals aquesta temporada.

En Bernat, valorava la jornada com una segona oportunitat per “intentar millorar allò que no va sortir bé fa dos dies i ha sortit”. Les sensacions generals han estat molt bones, amb un temps molt bo que no s’esperava, en una prova que ha descrit de “perfecta”.

Aquesta marca representa 776 punts AQUA per a Bernat, que el porten a la primera posició del rànquing nacional masculí de nedadors.

Patrick Pelegrina, passa doncs a ocupar la segona, amb 762. Recordem que les marques oficials per punts AQUA les valida la World Aquatics i són el principal criteri esportiu per a adjudicar les invitacions d’universalitat i poder participar en els Jocs Olímpics, tot i que a data d’avui la natació andorrana no té garanties de poder gaudir de les seves invitacions.

Per la seva banda, Nàdia Tudó, que amb 723 punts és la primera classificada del rànquing nacional femení, s’ha acomiadat del campionat amb la prova de 200 m braça on ha nedat la 2a de les sèries classificatòries. Ha arribat cinquena amb un temps de 2:33,74 i 19a classificada; a dos llocs del pas a semifinals. La nedadora andorrana s’ha mostrat satisfeta amb el resultat: “Estic molt contenta amb el temps, no ho havia fet mai al matí”. A dues places de la semifinal, Tudó s’ha mostrat molt contenta amb la temporada i “amb moltes ganes” de continuar.

Tudó i Lomero són part de la generació de l’any 1997 i els dos nedadors d’alt rendiment més veterans en actiu de la natació nacional. Els Jocs Olímpics de París d’aquest 2024, són la darrera cita d’aquestes característiques que tenen al seu abast, doncs un cop complerts els 30 anys, ja no podran gaudir de les invitacions d’universalitat.

Pel que a fa la resta de nedadors nacionals en competició, Bernat Lomero tancarà la seva  participació a l’europeu, demà dissabte amb la prova dels 50 m lliures. Mentre que Kevin Teixeira, neda avui els 1500 m lliures, corresponents a la dècima jornada.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play