menu Home
AndorraCulturaPólitica

El retorn de ‘De copes al centre històric’ amb perspectiva de continuïtat

Ingrid Monreal | 8 de juny de 2024

Després de quatre anys, el centre històric d’Andorra la Vella ha tornat ha acollit aquest dijous, l’esdeveniment ‘De copes al centre històric’. Enguany, s’han organitzat més d’una vintena d’activitats per a tots els públics en diverses ubicacions. A més, la iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de comerciants del centre històric, i més de 40 establiments i restaurants han ofert promocions i descomptes, ampliant els seu horari comercial.

El cònsol major de la capital, Sergi González, ha valorat positivament la rebuda que ha tingut l’esdeveniment per part de la ciutadania: “Hi ha bones vibracions, només cal veure la gent parlant i gaudint de l’espai”.

Els comerciants ja han demanat a la corporació donar continuïtat a la cita, establint-la com a trobada anual i ampliant-ne la freqüència. González s’hi ha mostrat prudent i abans de prendre la decisió, vol disposar de dades, després que “els tècnics del departament de comerç facin la setmana que ve els estudis per veure la repercussió que han tingut els comerços”.

Entre les activitats més destacades de les que han pogut gaudir els assistents, hi ha  l’actuació de Les Veïnes del Barri Antic i l’espectacle itinerant inaugural, que han donat el tret de sortida a l’esdeveniment. També hi ha hagut música en viu amb el Pre-Jambo; sessions de DJ i un ‘foto-booth’. Aprofitant l’ocasió, el cònsol major ha avançat que després de l’estiu es presentarà la festa que es farà al carrer Callaueta, assegurant que “hi haurà hi hauria un relat, una coherència, no només un esdeveniment puntual” treballat conjuntament amb el teixit comercial de la zona.

D’altra banda, i qüestionat per la premsa sobre la proposta dels pisos d’El Cedre, González ha confirmat que des del comú hi ha la intenció de presentar l’estudi d’arquitectura a la ministra d’Habitatge, “per valorar si es pot executar el projecte conjuntament”, ja que considera que “hi ha bona sinergia i un bon entendre per arribar a un acord.

Finalment i sobre l’estat en què es troben les fonts de la Rotonda, hem sabut que ara per ara, la corporació continua a l’espera de rebre l’informe del peritatge. No obstant això, ha assegurat que “des del comú s’ha demanat rebre’l al més aviat possible” i, un cop el rebin, “s’explicarà a la ciutadania i als mitjans de comunicació els següents passos”.

Recordem que respecte a aquesta qüestió, la corporació ha emès un comunicat aquest dijous, on explica que l’empresa encarregada del manteniment de la instal·lació, ha complet rigorosament amb les seves tasques fins a la detecció de la inundació el passat 21 de maig.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play