El Consell d’infants de Sant Julià proposa la creació d’un circuit al Prat del Senzill i l’ampliació de l’Espai jove
Els membres representants del Consell d’Infants de Sant Julià de Lòria han presentat aquest dilluns dues propostes en el marc de la cloenda de la 16a edició: la creació d’un ‘pump-track’ i l’ampliació de l’Espai jove lauredià.
D’una banda, els alumnes de l’escola andorrana han proposat als cònsols la construcció d’un circuit al Parc del Senzill, prenent com a exemple el que ja existeix a Arinsal. L’objectiu és el de fomentar l’esport entre els més joves i crear un nou espai recreatiu, amb un pressupost estimat de 130.000 euros i un termini d’execució de set setmanes.
La cònsol menor, Sofia Cortesao, ha valorat positivament la idea dels alumnes i ha afegit que des del comú encara es vol anar més enllà, per la qual cosa “es construirà al voltant del parc una zona perquè els nens petits puguin aprendre a anar en bicicleta, patinet o monopatí”. Cortesao també ha reconegut que el valor del pressupost “és considerable”, però ha afirmat que “millorarà la qualitat de vida dels més joves” i que, de cara al nou curs escolar, el projecte podrà estar executat.
Al seu torn, els alumnes de l’escola francesa han presentat la seva idea centrada en les necessitats i motivacions dels més grans de la parròquia i també en l’expansió de l’Espai jove lauredià, doncs consideren que se’ls ha “quedat petit”. Cortesao ha posat èmfasi en el fet que des del primer dia en l’oposició van advertir que “la ubicació actual -de l’Espai jove- era molt petita”, ja que només dona resposta a una capacitat d’una desena d’infants.
La proposta inclou un canvi d’ubicació a la planta baixa de l’hotel Pol o a l’antiga benzinera de Cal Jaumet; així com una sèrie d’activitats per a dinamitzar l’espai, amb més activitats esportives, jocs de taula i treballs manuals per als més petits, i formacions i activitats d’emprenedoria per als més grans.
Finalment, la cònsol menor ha fet balanç del treball que han dut a terme els alumnes durant el curs escolar, afegint que gràcies als diversos dinars organitzats als diferents centres educatius, han permès als cònsols “tenir un apropament amb els altres nens i conèixer l’estat de les instal·lacions de les escoles”.