menu Home
AndorraPólitica

El PS considera que l’obtenció de certificats hauria de ser gratuïta

Ingrid Monreal | 23 de maig de 2024

El Partit Socialdemòcrata considera que l’obtenció de certificats hauria de ser gratuïta, i demana el motiu pel qual Govern els cobra si és informació que només l’executiu té al seu abast.  Així, la presidenta suplent del Grup i consellera general, Susanna Vela, ha entrat una bateria de preguntes escrites a Sindicatura sobre la necessitat de “poder operar directament amb l’administració per obtenir certificats d’actes administratius i hauria de ser una informació que es donés gratuïta als ciutadans”.

Entre d’altres la consellera general vol saber quan i com s’actualitzen els preus públics de tramitacions administratives; quin és el termini de lliurement dels certificats i quan es preveu que siguin gratuïts i que es puguin tramitar electrònicament.

Les demandes del PS tenen el seu origen en la presentació del nou reglament de transformació digital de l’administració, que Govern va aprovar la setmana passada en Consell de Ministres. Un text, que sota el títol “Reglament d’impuls dels serveis digitals de l’Administració”, ha de permetre accelerar  la transformació digital del sector públic per tal d’avançar en l’assoliment dels objectius estratègics marcats pel 2030 i alhora, desplegar el model de visió complert de l’administrat en els serveis públics digitals.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play