menu Home
AndorraPólitica

El comú d’Andorra la Vella destinarà 44.000 euros més per l’envelat de la fira

Ingrid Monreal | 17 de maig de 2024

El Comú d’Andorra La Vella destinarà aquest any 428.000 euros al lloguer de la carpa de la Fira; xifra que suposa un 12% més que fa un any. D’aquesta manera, es confirma l’increment que ja es preveia per aquest concepte, i en aquest sentit el cònsol major, Sergi González, ha avançat que la voluntat de la majoria és replantejar l’esdeveniment per fer-lo arribar a altres espais de la parròquia, i “començar a pensar d’altres formats o altres idees per intentar optimitzar i buscar altres opcions”. En aquest sentit, ha destacat que malgrat tot és embrionari perquè tot just es planteja què es pot fer, en les reunions mantingudes amb els tècnics ja es comencen a “pensar altres opcions” de cap a on pot anar aquesta cita. Concretament per aquest 2024 s’havia previst una partida de 430.000 euros per al lloguer de la carpa i els treballs de muntatge i desmuntatge.

D’aquesta manera, en la sessió de consell de comú celebrada aquest dijous el lloguer de l’envelat per a aquest any ha estat aprovat per unanimitat. González ha remarcat que al concurs només s’ha presentat una empresa, que és la que ha fet els treballs en anys anteriors i també ha concretat que el muntatge de l’estructura començarà el 3 d’octubre, però que l’aparcament no es tancarà fins al dia 20 i que un cop conclosa la cita, el 27, es procedirà al desmuntatge amb la intenció que el 31 d’octubre l’aparcament ja pugui reobrir.

El conseller de l’oposició Miquel Canturri ha recordat que aquest increment del preu ja es preveia i ha explicat que en el seu moment ja es va haver de fer un increment de preus perquè no s’havien aplicat augments corresponents a cada any. A més, ha recordat que l’empresa ja havia comentat que els era molt costós haver de tenir “molts treballadors” aquí a Andorra per fer el muntatge i el desmuntatge, ja que l’envelat és “molt gran i són molts dies” per fer les operacions. “Jo penso que havíem estat molt ben acostumats perquè l’envelat de la fira és molt complex”, ha valorat Canturri (que ha exercit de portaveu del grup de Demòcrates + SDP + I per l’absència del seu company David Astrié).

Durant la sessió de consell de comú també ha rebut el vistiplau per unanimitat la proposta de modificació de l’ordinació de la funció pública que permet que el comú es continuï fent càrrec del pagament del 100% del complement en cas de baixes derivades d’accident laboral. La majoria ha decidit que el pagament es faci fins a finals d’any i també que el comú assumeixi el que correspongui de manera retroactiva des del dia que va deixar de fer-ho arran de l’informe del Tribunal de Comptes, en el qual s’informava que els pagaments eren indeguts.

González ha manifestat, en declaracions posteriors als mitjans de comunicació, que ja han parlat amb el sindicat de treballadors, el Sitca, i amb empleats comunals i a partir del mes de setembre es començaran les converses per veure “a partir del 2025 quines altres accions fem” al voltant de l’asseguradora i també amb la mútua.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play