menu Home
AndorraSocietat

Més de 200 estudiants participen en la XXXV Olimpíada de Matemàtiques

Ingrid Monreal | 16 de maig de 2024

Més de 200 estudiants dels tres sistemes educatius han participat en la XXXV Olimpíada de Matemàtiques, un esdeveniment organitzat per la conselleria d’Educació de l’ambaixada d’Espanya, patrocinada per Morabanc i coordinada pel col·legi espanyol María Moliner. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar l’interès per les matemàtiques entre l’alumnat –amb especial èmfasi en les nenes i joves alumnes -, així com establir relacions col·laboratives i duradores amb els diversos centres educatius del país dels tres sistemes educatius.

Durant l’acte de presentació d’aquest dimecres, l’ambaixador d’Espanya, Carles Pérez-Desoy, ha destacat l’èxit d’aquesta convocatòria, amb la implicació de gairebé una desena de centres pertanyents als tres sistemes educatius existents al país. El desenvolupament de les proves matemàtiques de l’Olimpíada ha anat precedit d’un concurs de cartells per a anunciar l’esdeveniment, en el qual han participat alumnes de 3r i 4t de l’ESO. La guanyadora ha estat Carla Solsona del Lycée Comte de Foix.

Les proves s’han dut a terme en dues fases. La primera, en la qual van participar alumnes de 2n d’ESO, va tenir lloc el passat 21 de març. Va ser superada amb èxit per 60 alumnes, que van passar a la fase II, celebrada el 25 d’abril al col·legi espanyol María Moliner. En aquesta fase es van seleccionar 15 finalistes. Els dos primers guanyadors representaran a Andorra, en qualitat de país convidat, en la XXXIV Olimpíada Nacional d’Espanya, que enguany tindrà lloc a Mèrida. L’elaboració de les proves ha estat a càrrec dels professors dels departaments de matemàtiques dels centres educatius participants.

La publicació de guanyadors i lliurament de premis se celebrarà el 15 de maig a les 19 hores al centre de Formació Professional d’Aixovall. L’acte estarà presidit per l’ambaixador d’Espanya, per representants del ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats d’Andorra i de Morabanc, com a patrocinador de l’Olimpíada. Durant l’esdeveniment, la professora Arancha Manzanares, impartirà una conferència titulada ‘Parlem de matemàtiques’.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play