menu Home
AndorraPólitica

Cultura renova el material pedagògic de català amb l’edició dels llibres del nivell B2

Ingrid Monreal | 15 de maig de 2024

Continuant amb el compromís per a la promoció de l’ús i el coneixement del català com a llengua d’ús social, de treball i dels serveis, el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports ha presentat el material pedagògic per aprendre català “A punt d’Andorra 4” del nivell B2, de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que s’ha adaptat al context del Principat.

La ministra de Cultura, Mònica Bonell, ha explicat que l’acció respon a la voluntat de l’executiu d’oferir les eines i els recursos adequats als ciutadans i a les empreses que treballen de cara al públic, per garantir el dret de la població a rebre l’atenció en català.

De fet, aquest material s’adreça als adults, en modalitat presencial o virtual, que estudien la llengua oficial als centres de català del Govern. Entrant al detall, el nou llibre, inclou totes les variants del català, però s’ha adaptat especialment a la variant nord-occidental, pròpia d’Andorra i també s’ha estructurat. Segons ha explicat el  director del departament de Política Lingüística, Joan Sans, s’han previst un seguit d’activitats que permetran desenvolupar de manera eficaç i amena la competència comunicativa dels aprenents.

Fins a la data, els professors de l’àrea de Llengua Catalana no disposaven d’un mètode de referència de nivell B2, i per poder impartir-lo utilitzaven d’altres  materials que s’adaptaven al nivell. Ara, la nova edició permetrà també ampliar l’oferta virtual, afegint-la als cursos vinents.

El llibre estarà disponible per al curs vinent, concretament es podrà adquirir a partir del mes de setembre.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play