menu Home
AndorraSocietat

El consell de joves d’Andorra la Vella palesa la preocupació pel futur i el medi ambient

Ingrid Monreal | 14 de maig de 2024

Un espai multiesportiu i un gimnàs per a menors d’edat; una discoteca i un parc on els joves puguin tenir el seu espai. Aquestes són algunes de les propostes que aquest dilluns el consell de joves d’Andorra la Vella ha posat sobre la taula; uns projectes que ara la corporació comunal estudiarà la seva viabilitat.

Del conjunt de propostes plantejades, destaca la que sota el títol “propostes urbanístiques” ha evidenciat la preocupació dels joves pel seu futur, manifestant la seva disconformitat amb la línia urbanística que segueixen el comú i el govern, que consideren malmet el medi ambient i perjudica el seu futur. Ho ha posat en valor la cònsol menor, Olalla Losada, que s’ha mostrat sorpresa per “la conscienciació que tenen pel tema del futur, que els preocupi moltíssim el futur, i que d’aquesta preocupació neixin tot de possibles propostes, que hi hem de treballar, de com volen que sigui Andorra a la Vella”, de fet, ha subratllat que “és superimportant que surti dels joves” aquestes iniciatives.

En aquest sentit, demanen millores en les voravies, a les parades de bus, que els edificis no siguin tan alts o que les papereres tinguin separadors per poder fer el reciclatge. Propostes que els joves de la parròquia han treballat de valent fins i tot reunint-se els caps de setmana. I per això, segons Losada, és important que se’ls escolti. “Crec que és important que els escoltem, i no només el dia que es fa el consell sinó els 365 dies de l’any”, ha manifestat, tot recordant que el comú treballa per poder tornar a tenir la certificació de l’Unicef com a parròquia amiga de la infància i també en un pla d’infància i adolescència.

Una de les propostes que han posat sobre la taula és la creació d’un espai multiesportiu per poder practicar esports minoritaris i un gimnàs per a menors, espais que amb un pressupost molt ajustat, es podrien ubicar als Serradells. La cònsol menor, els ha posat deures en aquesta proposta, i així, els ha demanat que facin una enquesta entre els companys per veure quins serien els horaris que els aniria millor per tal que puguin disposar d’aquests espais al centre esportiu.

Durant la sessió també s’ha posat en relleu les propostes que els joves han descartat o bé pel seu cost, o perquè no eren competència comunal o bé perquè altres col·lectius ja les havien plantejat. Ho explicava, Erika Oliveira, del col·legi María Moliner.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play